Ik heb weer een schrijver toegevoegd aan mijn lijstje “hier moet ik meer van lezen”! Dit lijstje groeit na een aantal jaren al aardig, maar als een boekenwurmpie kan die lijst niet lang genoeg zijn.

Michael Robotham

Michael Robotham (1960) is een Australische schrijver van (psychologische) thrillers. Zijn eerste boek kwam in 2004 uit en hij heeft sindsdien nog 9 boeken geschreven. Waaronder “Zeg dat het je spijt”. Hoofdrol in dit boek is voor de psycholoog met Parkinson: Joe O’Loughlin en daarnaast duikt zijn beste vriend de ex rechercheur Vincent Ruiz ook op (de heren spelen in alle boeken van Robotham de hoofdrol).

Info Zeg dat het je spijt:

  • Titel: Zeg dat het je spijt
  • Auteur: Michael Robotham
  • Categorie: Thriller
  • Jaar: 2014
  • Pagina’s: 456
  • Uitgeverij: Cargo
  • ISBN10: 9023486358
  • ISBN13: 9789023486350

Het verhaal:

Op een zondag verdwijnen de twee vriendinnen Tash en Piper spoorloos. Een grote zoekactie wordt opgezet, de kranten staan vol en de media is niet uit het dorpje weg te slaan. Maar na een aantal weken is de belangstelling van het publiek weg en wordt er niet meer uitgegaan van een misdaad, maar dat de tieners zijn weggelopen van huis.

3 jaar na deze verdwijning wordt Joe opgeroepen om te assisteren bij de zoektocht naar de dader van een dubbele moord in hetzelfde plaatsje. Als het lichaam van Tash tijdens het onderzoek wordt gevonden in het water in het bos, lijkt er al snel een verband tussen de twee zaken te zijn.

Naast de hoofdstukken waarin je leest over de zoektocht van Joe, lees je het dagboek van Piper, het meisje dat nooit is gevonden en krijg je langzaamaan een beeld van wat er is gebeurd.

Mijn oordeel:

Door de twee verhaallijnen die langs/paralel aan elkaar lopen, en door de verschillende boeiende personages in het verhaal blijft het boek tot de laatste punt spannend. Je wordt telkens op het verkeerde been gezet. Je kan niet anders dan sympathie voelen voor Joe en Ruiz. En dat maakt het dat je niet kunt wachten tot er een nieuw boek uitkomt! Lezen dus!

 

Ook dit boek lezen? Bestel m bij bol.com als hardcover of als Ebook.

Bestel boek
Lezen: Zeg dat het je spijt - Michael Robotham
Verhaal
Spanning
Humor
Leesplezier
Schrijfstijl
Doorleesfactor
4.1Oordeel
Waardering gebruiker: (1 Stem)