Weten jullie nog… in oktober was ik dus in Amerika en was ik van plan om elke dag te bloggen. Mijn laatste blog heb ik geschreven in de eerste ochtend in Las Vegas. Ik denk dat ik daarna zo van slag was, dat ik er niet meer aan toe ben gekomen. :p. Gelukkig heb ik de resterende dagen nog wat aantekeningen gemaakt, en kan ik de rest van de vakantie nog redelijk terughalen! Vandaag dag 8 met o.a. Goblins!

Goblin Valley State Park

We vertrekken op dag 8 vanuit Moab richting Bryce. Een lange rit met een paar rustige tussenstops. Als eerste: Goblin Valley State Park.

Trips Through the World foto Goblin Valley State Park 22793182362_0862a7e312_z

Goblin Valley bestaat uit een groot gebied waar duizenden rotsformaties in allerlei verschillende vormen staan. Vroeger werd het de Mushroom Valley genoemd aangezien de blokken ook lijken op een veld vol paddestoelen. Later werd de naam veranderd in Goblin Valley. Ook een goede naam, want de gestapelde blokken hebben wel wat weg van een veld vol kabouters met puntmutsjes. Of (zoals ik ze meteen herken) de trollen uit Frozen!

Frozen-disneyscreencaps.com-594

 

Capital Reef National Park

Na Goblin Valley rijden we door naar Capital Reef National Park, een gebied dat uit twee delen bestaat. Het noordelijke Cathedral Valley dankt haar naam aan de rotsformaties die lijken op, je raadt het al… Kathedralen. Wat zijn die Amerikanen toch lekker origineel he? 🙂

Wij maken een tussenstop op een groen stukje tussen de bomen om te lunchen en zijn daarna nog even “vrij” om rond te wandelen. We spotten wat herten en wilde kalkoenen!

In dit gebied zijn veel oude rotstekeningen te zien. Al vraag je je bij sommige af of ze niet de laatste paar jaar getekend zijn.

Trips Through the World foto Capitol Reef National Park

Onze chauffeur, Grace heeft bij de volgende stop een leuke verrassing voor ons… Ze heeft een speelgoedslang gekocht en op de grond neergelegd bij de brug waar wij allemaal overheen moeten. Wat natuurlijk erg grappig is als sommige van ons denken dat het een echte slang is. Vooral Grace vindt de grap erg leuk!

Als laatste stop krijgen wij dit prachtige uitzicht te zien! In het echt natuurlijk nog vele malen mooier dan op de foto. Maar toch laat ik jullie graag even wegdromen… (of eigenlijk steek ik ff lekker jullie ogen uit :p).

 

Trips Through the World Capitol Reef National Park

 

Tegen de avond komen wij aan bij de lodges waar we twee dagen overnachten; Bryce Canyon Lodge. Een leuk plekje, met een nadeel: de kamers op de eerste verdieping zijn niet met een lift te bereiken en dus moeten we zeulen met onze zware koffers.

Vlak bij de Lodge zijn twee restaurantjes. Bij de eerste (Ruby’s Inn) staat zo’n enorm lange rij, dat wij eerste het andere restaurant proberen. Maar helaas… dat is maar tot 20u geopend en wij kunnen al niet meer aansluiten om te bestellen. Dus hoppa, toch maar naar Ruby’s.

Cindy

Bij Ruby’s werken veel medewerkers met een verstandelijke beperking. Dus een al te ingewikkelde bestelling (samen delen, een Fanta met ijs, een Fanta zonder, Cola light met rietje en gewone cola zonder rietje) kan soms nog wel eens verkeerd gaan. Gelukkig worden de medewerkers ondersteund door manager Cindy. Een super vriendelijke, behulpzame waitress die alle onze wensen prima weet te managen.

Thrips Through the World Menu Ruby's Inn

 

Na nog wat boodschapjes, souvenirtjes en de aankoop van een echte Cowboy (of girl) hoed (door S.) duiken wij ons bed in. Morgen staat er namelijk een echte “hike” door Bryce Canyon op het programma!

 

Meer foto’s zien van mijn reis? Klik op onderstaande button!

Foto’s USA