Onze dag begint vandaag bij Balance Rock. De formatie bestaat uit een groot rotsblok dat op een andere rots steunt. De totale hoogte is 39 meter en het bovenste rotsblok ligt 16,75 m boven de basis. Het rotsblok heeft de grootte van drie schoolbussen.
Daarna splitst de groep zich in 2en: een groep gaat een redelijk zware hike doen naar arches, waaronder de bekende delicate arch. Je hebt m vast wel eens op een plaatje gezien. Zo niet, dan bij deze (met dank aan M.):
IMG_7264
De andere groep (waar ik bij zit) wordt afgezet bij de windows. Een stuk van de Grand Canyon waar bogen te zien zijn en de zogenaamde windows; gaten in de Canyon waar je doorheen kunt kijken. Ook hier weer geweldig uitzicht en soms nog best een klim om op een mooie fotoplek te kunnen komen. Want foto’s moeten gemaakt worden als bewijs dat je er bent geweest. (T-Shirts verkopen ze er niet, dus heb je dit bewijs wel nodig).
We hebben ongeveer 2 uur de tijd voor we weer terug moeten zijn bij onze bus om 11.15am. Om 11.30am moeten we namelijk weer terug zijn op de andere lokatie om de hikers groep op te pikken.
Waar we zijn uitgestapt is alleen een drop off punt en kan de bus niet parkeren. Grace parkeert daarom wat lager op de route en daar kunnen we instappen. Om 11.15am zijn we met zn 10en weer bij de bus terug. Maar we zijn met 11 man uitgetapt… Waar is nr 11 gebleven??

Waar is Karel deel II??

Ja hoor, onze Karel is missing in action. Het kan zijn dat hij de instapplek verkeerd heeft begrepen en C en ik werpen ons op als zoekers. Maar helaas, boven bleek hij ook niet te staan.
C. oppert het idee om op een pad te kijken waar M&M (twee dames uit onze groep) ook overheen zijn gelopen. Op dat pad komen wij een hele vriendelijke Amerikaan tegen die ons aangeeft dat het een mooie route is om over te lopen. Wij geven aan dat wij niet willen wandelen, maar iemand kwijt zijn. Oooooh, maar hij had net iemand gesproken en dat kon onze Karel wel ns zijn. Is t n wat oudere man? Ja! Had hij n petje op? Ja! Kan het zijn dat het een Nederlander was? Jazeker, heel goed mogelijk!! Wij dus snel verder en komen idd na een paar meter onze Karel tegen. Zich van geen kwaad bewust. “Oooh, maar we moesten toch om 11.30 bij de bus zijn??”. “Nee Karel, dat is de andere groep, wij om 11.15!!”
Vakantie USA - Dag 07 - 047
Als we terugkomen op de plek waar Grace met de bus stond, staan daar alleen een paar van onze medereizigers. Grace is vast de andere groep ophalen. We moeten uiteindelijk ongeveer 45 minuten daar wachten. En onze tassen met drinken hadden wij alvast in de bus gezet!! Gelukkig had V. (die ook stond te wachten) nog wat water voor ons over.
Een uur later dan gepland rijden we weg van de Windows. Een uur verloren, maar een verhaaltje en wat mooie foto’s rijker.
Vakantie USA - Dag 07 - 111
We zijn eindelijk een keertje op tijd terug om lekker te kunnen dobberen in het zwembad bij het hotel. En voor ’s avonds staat er bij ons natuurlijk ook de Bloedmaan op het programma.
Eerst een hapje eten met de meiden bij de Italiaan. En daarna snel terug naar het hotel voor de foto’s van de maan! Helaas is het wat lastiger dan gehoopt om een foto te maken, ook met statiefje.
Vakantie USA - Dag 07 - 181
Meer foto’s zien? Klik op onderstaande button!