Zoals jullie kunnen lezen is het tot nu toe een geweldige reis! Die ik graag dagelijks met jullie had gedeeld. “Helaas” is er dagelijks zo veel te doen en te zien en komen we ’s avonds uitgeput thuis en liggen al voor 10pm op bed om de volgende ochtend vroeg op te staan voor weer een ronde mooie ervaringen. Tussendoor dus amper tijd om bij te werken wat er allemaal gezien en gedaan is. Het is nu dan ook inmiddels dag 10 en probeer mij te herinneren wat ik dag 5, 6 en 7 gedaan heb… Gelukkig ben ik nog wel zo slim geweest om de foto’s van die dagen in aparte mapjes te zetten, dus aan de hand daarvan kan ik wel wat terughalen. “Gelukkig hebben we de foto’s nog”.

Om wat tijd in te halen daarom dag 5 en 6 ineen…

Dag 5 – Grand Canyon National Park

Vandaag staat onze eerste “hike” door het Grand Canyon National Park op het programma. Of hike… het is meer een wandeling langs de rand van de Canyon van ongeveer 4 KM. Maar dat maakt het uitzicht er niet minder mooi om. We lopen een stukje door het bos en een deel in de open Canyon lucht. Natuurlijk moet er regelmatig gestopt worden voor een foto momentje, want we moeten wel kunnen laten zien waar we geweest zijn. ;).

Vakantie USA - Dag 05 - 016

Iets voor de helft stoppen we voor een korte lunch. Dit is denk ik de lunch met het beste uitzicht ooit. Al vind ik het nog wel wat hoog en blijf ik liever ver van de rand af, is het uitzicht echt prachtig! De kleuren zijn hier weer heel anders dan gisteren bij de helikoptervlucht.

Vakantie USA - Dag 05 - 067

Waar is Karel deel I?

Na de lunch blijkt dat een van ons verdwenen is… Het gaat hier om de oudste van het stel een 65-plusser (laten we hem Karel noemen) die niet heel goed op de hoogte is van de Engelse taal en gebruiken. Dus redelijk zorgelijk dat hij er ineens vandoor is. Gelukkig blijkt hij op een ander punt op ons te wachten. Hij was klaar met zitten en is op eigen houtje verder gaan wandelen, zonder daar iemand (ook onze reisleidster Nathalie) van op de hoogte te stellen.

Na de wandeling en als de groep weer compleet is, is het tijd om terug te gaan naar ons hotel en voor een bezoek aan de Walmart (ja, ja, dat hoort natuurlijk ook bij een bezoekje aan de USA, wist je dat ze daar geweren verkopen?!?!). Maar we maken eerst nog een stop bij een grappig plaatsje met een winkeltje in de stijl van een western. En ook een paar tipi’s die wij natuurlijk gebruiken als foto materiaal.

IMG_6415 kopie

’s avonds besluiten wij om te gaan eten bij een restaurant in de straat. Helaas wordt daar eerst gezegd dat het voor onze groep (10man) nog zo’n 15 a 20 minuten wachten is. Na 20 minuten is het ineens 30 minuten wachten. NIet te doen dus. We besluiten op te splitsen en een deel gaat een broodje en meteen lunch voor de volgende dag bij Subway halen (die zie je trouwens op elke hoek van de straat, nog bijna vaker dan Starbucks) en de rest gaat naar Denny’s een soort MacDonalds, maar dan net iets sjieker. En het smaakt prima! Een nadeel: de airco staat daar op standje diepvries. Je hebt hier in de US vaak geen jas voor buiten nodig, maar neem voor binnen een bondje mee! brrrrrrrr….

Dag 6 – Monument Valley

Vandaag is het tijd voor de Monument Valley tour!! Een tour onder leiding van een Indiaanse (pardon, First Native) gids. Wij zagen natuurlijk al helemaal een “hidden tiger” of “grote beer” uit Dances with Wolfs voor ons, met een mooi gewaad en een verentooi. Maar nee hoor. Onze chauffeur Billy was dan wel van First Native oorsprong, maar hij droeg gewoon een spijkerbroek en een rode polo.

De tour werd gereden in een soort verlengde jeep waar wij allemaal in konden. De wegen daar in monument valley zijn natuurlijk niet geasfalteerd, maar ook niet echt geëgaliseerd. Wat voor een enorm gehobbel en gezwiep zorgt. We komen allemaal shaken, not stirred uit het karretje. Daarnaast is de weg zo ontzettend zanderig en stoffig. We zitten waarschijnlijk tot onze onderbroeken vol met oranje stof. Kraakt ook zo lekker tussen de tanden. 🙂

Onderweg zijn natuurlijk heel wat mooie foto momentjes (alleen als de jeep stil staat, want vanuit de rijdende schuddenkar is het niet te doen). Een van deze momentjes is op een plek met uitkijk waar een Native op een paard speciaal voor de foto gaat staan. Wil je een foto maken, dan betaal je 1 dollar fooi. Wil je een foto samen met de man en zijn paard, dan betaal je 5 dollar.

Vakantie USA - Dag 06 - 058

That’s the spirit

Volgens M en S is het ook mogelijk om zelf op het paard te zitten. Wat mij super tof lijkt, maar ik geloof niet helemaal dat hij dat toe zal laten. Dan blijft hij aan de gang met op en af stijgen. Om dit te vragen loopt M op hem af, en wordt daarbij door een andere groep Nederlanders, die schijnbaar van een afstand de 1 dollar foto wilde maken, een soort van uitgefloten. Of ze ff heel snel aan de kant wil gaan. Brutale hollanders! Gelukkig maakt onze ruiter zich niet zo druk en vraagt om 2 minuutjes en komt dan netjes naar ons toe.
Natuurlijk mogen wij op zijn paard (Spirit). Geen enkel probleem! Whooohoooo!! Gelukkig luister ik wel eens naar anderen en dram ik niet mijn zin (altijd) door. :). M en ik mogen allebei om en om even op Spirit zitten en meneer de Native Ruiter zet ons precies goed neer zodat er mooie plaatjes geschoten kunnen worden. Jiiiiiihaaaaa!!

IMG_6507

Na de tour en onderweg terug naar het hotel stoppen we nog even bij Goosenecks state park. Wederom een uitzicht op de Canyon die weer heel anders is dan de rest. Als je denkt dat je alle mooie plekjes wel hebt gezien…

’s avonds komen we aan bij ons hotel in Moab. Een schattige lodge met zwembad!! Helaas vandaag geen tijd meer voor, maar morgen staat ie op het lijstje! Eerst ff n hapje eten. Helaas gaat het hier ook niet heel soepeltjes met een grotere groep (ongeveer 10 man). Een deel besluit bij ZAK te wachten (S, M, C, Y en ik) en de anderen (M, N, M, E en W) zoeken een ander plekje om te zien of het daar sneller gaat. Helaas is er geen WiFi, dus contact houden gaat lastig. Waarschijnlijk hebben we tegelijkertijd een plekje op twee locaties…. We blijven daarom toch maar gesplits.

Morgen op het programma: Een hike naar Arches en een wandeling naar Windows. Oh en waar is Karel deel II.

Wanna see the pietjurs? Pay wan dollah en klik op de button below:

Foto’s USA