Na een Starbucks ontbijtje op het dek samen met Guus (Meeuw) vertrekken wij om 8u vanuit LA richting het Yoshua Tree park.

IMG_0001

De eerste stop is bij een soort wegrestaurant/winkeltje die vooral biologische en natuurlijke producten verkopen zoals vruchten, zaden en noten. Ook is het mogelijk om er een sandwich te laten maken voor onderweg. Wij slaan er wat hapjes in voor de picknick lunch later in het park.

Yoshua Tree

Het Yoshua Tree park is een enorm gebied waar deze bomen groeien en waar je rotsen in mooie formaties vindt. De rotsen zijn gevormd door vulkanische activiteit onderaards. Dit duwde de grond door naar buiten, koelde af en zo ontstonden de rotsen. De rotsen breken door de tijd af en zo splitsen de rotsen zich tot steeds kleinere blokken.
In het gebied kan je dieren tegenkomen zoals roadrunner, coyotes, ratelslangen. Maar net als veel delen van West Amerika leidt ook dit gebied leidt onder de opwarming van de aarde. Het wordt er steeds droger waardoor minder planten kunnen groeien en daardoor is er minder voer voor dieren.

Het wordt ten strengste afgeraden om van de wandelpaden af te gaan omdat je dan heel makkelijk kunt verdwalen. Niet overal is er bereik met de mobiele telefoon en door de warmte raak je snel uitgedroogd. Het is al eens voorgekomen dat mensen die verdwaalden te laat werden gevonden en dus niet meer leefden. Nog niet zo lang geleden is dit een Nederlands ste ook overkomen. Ze kregen pech met de auto en zijn met te weinig water de auto uitgegaan om hulp te zoeken.

In totaal maken we 3 stops in het park om vervolgens door te gaan over Route 66 naar Laughlin.

IMG_6261

Short Cut

Om wat eerder thuis te zijn neemt onze chauffeur een korte route die ze vaker heeft gereden. Het is een hobbelige weg vol gaten en veel zand.
Zelfs zo veel zand op sommige plekken dat de bus vast komt te zitten… En niet meer loskomt! Er zat geen beweging meer in! Iedereen uit de bus en nog een keer proberen, maar helaas. De achterwielen zakte alleen maar verder weg. Zelfs met speciale wiggen en planken lukte het niet om de bus uit het zand te krijgen.
Daar staan we dan… Midden in een open droge vlakte, met als enige beschutting de schaduw van de bus. Midden op de dag met een temperatuur van ongeveer 95 a 100 graden (Fahrenheit, dat is omgerekend ongeveer 35 a 40 graden celcius).

IMG_6272

Dus werd er hulp ingeschakeld. Maar een ANWB zit in zo’n groot gebied natuurlijk niet om de hoek. Na ongeveer 40 minuten wachten kwam onze verlossing in de vorm van towtruckdriver Dave! Ik denk dat hij nog nooit met zo veel gejuich en camera’s is ontvangen als bij ons.
Hij liep even hoofdschuddend om de bus heen, dook er onder en koppelde vervolgens zijn towtruckwagen vast aan de bus. En jaaaaaaa!! We zijn weer los! Uiteindelijk hebben we er zo’n 2,5 uur gestaan. Gelukkig had de bus airco, was er buiten de schaduw van de bus en hadden we genoeg eten en drinken bij ons. Al met al dus een aparte ervaring en een mooi verhaal!

Dave bleef voor ins rijden tot we weer op de echte, geasfalteerde weg zaten.

Nu door naar Route 66. Het begon al een beetje te schemeren, wat hele mooie plaatjes opleverde bij het Route 66 teken op de weg! Zonder de vertraging waren deze plaatjes vast minder mooi geworden. Ellek voordeel heb se nadeel!

Daarna was het nog ongeveer 2,5 uur naar ons hotel in mini Las Vegas; Laughlin.
De weg daarheen is echt verschrikkelijk! Niet zozeer door de staat, die is prima. Maar wij reden in het donker en zagen regelmatig de lichtjes van Laughlin al rechts voor ons liggen, dus je denkt dat je er bijna bent. Maar dan buigt de weg naar links en rij je weer van het stadje af. Niet heel fijn als je moe bent en honger hebt.

The Golden Nugget maakt het wel weer goed met de prachtige kamers. Heel ruim en met heerlijk grote bedden! Snel koffers op de kamer zetten en weer naar beneden om een hapje te eten.
Na het eten hebben we nog een klein wandelingetje gemaakt over de parkeerterreinen voor de hotels/casino’s om daarna ons bedje op te zoeken.

Morgenochtend om 9u vertrek richting Grand Canyon voor de helikoptervlucht!!

 

 

View all pictures