Thaise viskoekjes met Oosterse noedels

Deze week wat “normalere”  ingrediënten en recepten in de Hello Fresh box! Te beginnen met viskoekjes en noedels!

Noedels-en-viskoekjes-

Ingredienten (1 persoon):

  • Koolvisfilet (100 gr) (ik heb kabeljauw gebruikt)
  • Lenteui (2 st)
  • Rode peper (1/4 st)
  • Gele paprika (1/2 st)
  • Koriander (4 takjes)
  • Paksoi (1/3 st)
  • Ei (1/2 st)
  • Sojasaus (10 ml)
  • Noedels (80 gr)
  • Olie (3 tl)
  • Bloem (1 el)
  • Peper & Zout

Benodigdheden:

  • Koekenpan / hapjespan
  • Pan met deksel

Voedingswaarden:

646 kcal * 36 gr eiwit * 77 gr koolhydraten * 20 gr vet (3 gr verzadigd, 27 gr onverzadigd) * 7 gr vezels

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. (dit is alleen nodig om de viskoekjes straks warm te houden)
  2. Kook 500 ml water in een pan met deksel voor de noedels
  3. Verhit 1/3e deel van de olie in een koekenpan of hapjespan en bak de vis 2 minuten aan beide kanten. Haal de vis uit de pan en maak deze klein met een vork
  4. Verwijder de onderste cm van de lentebui en snijd fijn. Snijd de rode peper en de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de peper fijn en de paprika in dunne repen of blokjes. Spoel de koriander af en hak fijn. Snijd de bladeren van de paksoi los van de stam, was grondig en snijd klein.
  5. Meng de vis met het ei, bloem en de helft van de lenteui, helft van de peper, helft van de koriander en de helft van de sojasaus. Voeg peper en zout toe naar smaak en maak kleine balletjes. Druk de balletjes plat tot kleine viskoekjes
  6. Verhit 1/3e van de olie in de koekenpan en bak de viskoekjes 3 minuten aan beide kanten. Houd de viskoekjes daarna warm in de voorverwarmde oven.
  7. Kook de noedels in het kokende water, afgedekt, in 2-3 minuten gaar. Giet af en laat afgedekt nagaren
  8. Verhit het laatste 1/3e deel van de olie in dezelfde hapjespan en bak de overige rode peper 1 minuut. Voeg de paprika toe en bak 2 minuten op hoog vuur. Voeg de paksoi en de overige lenteui toe en roerbak nog 2 minuten. Zet het vuur laag en roer de noedels en de overige sojasaus door de groenten.
  9. Verdeel de noedels en groenten over de borden of kommen. Serveer met de viskoekjes en garneer met de overige koriander.

 

Resultaat:

Een heerlijke, snelle maaltijd. Ik had zelf nog nooit viskoekjes gemaakt, maar vond ze heerlijk!! Ga ik zeker nog eens doen. Het is misschien niet een heel licht gerecht, maar als je wat minder noedels (minder koolhydraten) en wat meer groenten bereid in plaats van bovengenoemde hoeveelheden, dan is het zeker geen slecht gerecht!

Omdat ik niet zo’n fan ben van koriander, heb ik deze voor mijzelf eruit gelaten.

Eet smakelijk!

 

Hello Fresh
Thaise viskoekjes met Oosterse noedels
5.0Totale score
Waardering gebruiker: (1 Stem)