De afgelopen tijd heb ik heel wat boeken gelezen. Dat krijg je als je in het ziekenhuis ligt en daarna niet full-time aan het werk bent en rustig aan moet doen. ;). Maar dat betekent dat er een aantal reviews op de plank liggen! De eerste is een heerlijke thriller die ik nog maar kortgeleden heb gelezen, maar zeker de moeite waard is om te delen; Slachthuis van Stuart MacBride.

Info Stuart MacBride – Slachthuis:

  • Titel: Slachthuis
  • Auteur: Stuart MacBride
  • Categorie: Thrillers
  • Jaar: april 2009
  • Pagina’s: 413
  • ISBN10: 9047507649
  • ISBN13: 9789047507642

Het verhaal:

In een offshore container in de haven van Aberdeen (Schotland) worden ingevroren menselijke resten gevonden. De container is afkomstig van een groothandel en bestemd voor de bemanning van een olieplatform. Ja, je leest het goed, het vlees wordt opgestuurd als consumptie, zonder dat de bemanning dit weet.
Uit een kort onderzoek door brigadier Logan McRae, is de eerste verdachte al in zicht, het lijkt namelijk op de handelwijze van een van de meest beruchte seriemoordenaars uit de Britse geschiedenis; de Vleesmeester. De Vleesmeester is op vrije voeten, na 11 jaar vast te hebben gezeten.

Dan verdwijnen er enkele leden van het toenmalige rechercheteam. Is de Vleesmeester wel ècht degene die deze moorden heeft gepleegd?

Mijn oordeel:

Als je nog niet eerder een boek hebt gelezen van Stuart MacBride, dan moet je eerst nog kennismaken met alle personages; de hoofdpersoon Logan McRae, agenten Jackie Watson (de (ex)vriendin van Logan) en Simon Rennie , Pataloog-Anatoom Isobel McAlister, Inspecteurs Insch en Steel (de ene een enorme grote vent met een suikerverstaging, de ander een lesbische vrouw met een sigarettenverlaving. Beide liever lui dan moe en zetten Logan maar wat graag in voor hun eigen werk).
Met name de personages Inch en Steel doen je nekharen rechtovereind staan en je voelt oprecht mee met het gezeik dat Logan continue van de twee over zicht heen krijgt.

Door alle personages en de verhaallijn die uit de vorige boeken van Stuart MacBride doorlopen, kan het lastig zijn om in het verhaal te komen. Maar door de humor en opbouw van het verhaal blijf je doorlezen. Al is het soms zo gruwelijk dat je het boeken even naast je neer moet leggen. Een echte aanrader dus!

Tip: lees het niet tijdens het eten van een overheerlijk biefstukje!

 

Bestel bij Bol.com

 

Heb jij dit boek ook gelezen? Laat via onderstaande review weten wat jij ervan vond!

Stuart MacBride - Slachthuis
Verhaal
Spanning
Humor
Leesplezier
Schrijfstijl
Doorleesfactor
4.1Oordeel
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)