Spaghetteria

Spaghetteria ingang
Afgelopen vrijdag was het weer eens tijd voor een familie diner. De vorige keer hebben wij in mijn hometown gegeten, dus nu was broertje zijn stadje aan de beurt. Met broertje, pa en ma afgesproken in Amsterdam om te eten bij pasta-bar Spaghetteria in de Van Woustraat 123. Ik ben gek op pasta, dus dit was voor mij geen straf.

Spaghetteria kan je met recht een pasta-bar noemen. Het is een vrij kleine ruimte met daarin een lange brede tafel en langs de ramen vensterbanken waar je aan kunt zitten. Dus niet aan (gescheiden) tafeltjes zoals in een regulier restaurant. Dit heeft iets knus, maar het maakt als je met meer dan 3 personen bent het wel lastig om een gesprek te voeren. De kans dat je op een rijtje zit is namelijk best groot. Wij zaten zelf aan het raam aan de Van Woustraat. Waar je ook nog eens leuk naar de langslopende mensen kunt kijken. (en waar de “provinciaalse” ouders alle politieauto’s en motoren konden tellen :p)

Spaghetteria Van Woustraat

Aangezien je bij Spaghetteria niet kunt reserveren is het verstandig om vroeg te komen. Geef aan dat je er bent en de obers houden in de gaten dat je een plekje wilt hebben. Neem ondertussen een drankje binnen of ga lekker buiten op het terras zitten. Zodra er een plekje vrij is wordt je geroepen en kun je plaats nemen.

Spaghetteria Van Woustraat

De menukaart is niet heel uitgebreid. Geen voorgerecht, maar ongeveer 6 pastagerechten met als bijgerecht een salade en keuze uit twee soorten toetjes. Maar wat er op de kaart staat is heerlijk! De pasta’s worden in het restaurant vers gemaakt. De eigenaar (Stefano Cavallari) heeft deze kunst in Italie van zijn eigen oma geleerd. Beter kan je het niet krijgen dus.

Uit eten zonder toetje is niet echt uit eten, dus wij kozen allemaal voor de tiramisu. en OMG!! Wat was die lekker!! Zelfs de tiramisu die ik in Rome heb gegeten was niet zo lekker als hier.
Tiramisu van Spaghetteria

De pasta-bar op de Van Wou is inmiddels al zo’n 2 jaar open en sinds januari dit jaar is er een tweede vestiging in Amsterdam West (Jan Hanzenstraat 32) geopend. Wat mij betreft mogen ze ook uitwijken naar Utrecht! Ook de Utrechters zullen de deur platlopen! Bekijk voor meer informatie de website van Spaghetteria (hoe vet is die Ferrari van Stefano Cavallari!!) en ga zeker eens een keertje eten! De familie Hoogland is in elk geval overtuigd!

Love S.

Beetje proppen

ps.: ik ben zo vrij geweest om een aantal foto’s van de site van Spaghetteria in bruikleen te nemen. Die mooie interieurfoto’s zijn dus niet van mij! 😉