Je kent het vast wel: je loopt door de supermarkt, langs de versafdeling en ziet producten liggen die je nog nooit eerder hebt gezien. Maar je hebt totaal geen enkel benul wat je ermee moet. Schillen, koken, rauw, bakken, pellen, door de blender of in de oven? Je neemt je voor om het thuis op internet op te zoeken en eventueel op YouTube te bekijken wat je er in hemelsnaam mee kunt. Nee? Nou, ik wel… En niet alleen met de exotische producten, maar ook de oerhollandse.

Dankzij de Hello Fresh box leer ik wekelijks nieuwe producten kennen, of een nieuwe manier van bereiden.

Zoals in week 20: meiraap.

Meiraap

Meiraap is een rond knolletjes met een beetje paars/roze kleur. Ze worden soms verkocht met het loof er nog aan, maar niet altijd. Meirapen smaken een beetje als radijsjes, maar dan wat minder scherp. Lekker fris dus door een salade, of (volgens het Hello Fresh recept) om soep van te maken. Speciaal voor Nicolien 🙂 hier het recept:

Ingrediënten:

  • Eigenheimer aardappelen (100 gr)
  • Meiraap (200 gr)
  • Sjalot (1 st)
  • Raapstelen (1 bos) (ook al zo’n product…)
  • Zachte geitenkaas (50 gr)
  • Groentebouillon (300 ml)
  • Olijfolie (1,5 el)
  • Honing (1 el)
  • Peper & zout

Benodigdheden:

  • Soeppan (of pan met dikke bodem)
  • Staafmixer / blender

Bereidingswijze:

  1. Kook water en bereid de bouillon door het benodigde aantal bouillonblokjes op te lossen in kokend water.
  2. Schil de aardappelen en meiraap en snijd beide in kleine stukjes. Pel de sjalot en snijd deze fijn. Verwijder de wortels van de raapstelen en hak grof.
  3. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de aardappel en meiraap toe, zet het vuur hoger en bak 2 minuten. Schenk de groentebouillon in de pan en voeg de raapstelen toe. Breng afgedekt aan de kook en kook 15 minuten.
  4. Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer (of blender). Breng op smaak met peper en zout. Is de soep te dik? Voeg dan extra kokend water toe om de soep vloeibaarder te maken.
  5. Verdeel de soep over soepkommen en garneer met de honing, geitenkaas en extra olijfolie.
Meirapensoep

Geen foto van mijn eigen gerecht, daarom heb ik m van de Hello Fresh site afgehaald. :o)


Tips:

Lekker met een stukje brood; bijvoorbeeld volkoren noten-rozijnenbrood.

Meiraap kan je ook roerbakken met andere groenten zoals paprika en courgette is ook erg lekker. Of gebruik het in een stamppotje.

Eet smakelijk!

Hello Fresh

 

Soep van meiraap
Smaak5
Makkelijk te maken5
5Totale score
Waardering gebruiker: (1 Stem)
7.0