Al sinds ik in 2013┬áeen abo heb op Netflix, is binge-watchen een van mijn hobbies. Lekker zonder reclame de ene aflevering na de andere kijken. Ik heb al een paar pogingen gedaan om Netflix uit te krijgen, maar gelukkig wordt het archief regelmatig aangevuld met nieuwe (of wat oudere) series. Zo ontdekte ik laatst “Scorpion”. Niet echt iets nieuws, aangezien deze serie in 2014 al door Veronica werd uitgezonden, maar toen had ik andere dingen op mijn lijstje staan. Ja, ook in het binge moet je keuzes maken. ­čÖé

Scorpion

Waar gaat het over? Scorpion is ge├»nspireerd op het leven van het exentrieke genie Walter O’Brien (IQ van 197) en zijn team van hyper-intelligente side-kicks. Zo heb je Toby Curtis (Eddie Kaye Thomas) de gedragsdeskundige met een lichtelijke gokverslaving, Happy Quin (Jadyn Wong) gek op alle soorten machines, Sylvester Dodd (Ari Stidham) de menselijke rekenmachine die eigenlijk voor alles een fobie heeft (vliegen, water, kleine ruimtes) en als laatste Paige Dineen (Katharine McPhee) samen met haar hoogbegaafde zoontje Ralph. Paige is zelf niet bijzonder intelligent, maar beschikt dan wel weer over een hoog EQ, wat wij de rest van het Scorpion team wat lijkt te ontbreken. Zij helpt de Scorpions de wereld begrijpen en ondertussen helpen zij haar om haar zoontje te begrijpen. Superslimme gasten dus, maar een beetje contactgestoord (gevalletjes Sheldon). Dan heb je nog FBI baas Cabe Gallo (Robert Patrick) die de leuke klusjes voor het team regelt.

Met alle kennis gecombineerd zijn ze het superteam Scorpion dat zo problemen en misdaden oplost.

Oordeel

Is het geloofwaardig? Mwah… maar dat maakt het niet minder leuk om naar te kijken! Elk personage heeft (uiteraard) een eigen verhaal dat hier en daar wat voorspelbaar is. Het kijkt in elk geval lekker weg. Seizoen 1 bestaat uit 22 afleveringen en vind je op Netflix.

Meer weten over deze serie? Check IMDB.com voor alle ins & outs.

IMDB

 

Het lijkt me sterk, maar heb jij nog geen Netflix? Een abo heb je zo afgesloten, de 1e maand is vaak gratis.

Netflix

Heb jij Scorpion al gezien? Zo ja, wat vond je ervan? Geef je score hieronder aan dmv de sterren.

Scorpion ge-binge-watched
Verhaallijn
Cast
Beeld
Spanning
Originaliteit
3.3Totaal score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)