Robin Thicke gaat al een aantal jaren mee in de muziek wereld. Maar is bij het grote publiek (in Nederland) niet heel erg bekend. In de RnB-scene des te meer! Blurred Lines is inmiddels alweer zijn 6e album. Wie niet van zoetsappige RnB teksten en deuntjes houdt moet zeker eens zijn muziek luisteren!

Zijn teksten zijn niet altijd even netjes en door iedereen gewaardeerd. En de CD’s zullen standaard het “Parental Advisory” logo bevatten. Maar dat maakt zijn liedjes er niet minder lekker om. (misschien juist wel lekkerder ;)). Ik hou echt van zijn stem. En dan heeft ie ook nog prima looks (die ogen!! #kwijl). Hoe goed is die combi? 🙂

Zijn laatste album heb ik inmiddels al bijna stukgedraaid (voor zover dat kan op Spotify) zie hier mijn recensie van zijn album Blurred Lines (klik om te luisteren in Spotify):

  • Blurred Lines Je wordt doodgegooid met dit nummer, maar ik blijf m heerlijk vinden! “hey hey hey…” Lekker zomers, swingen en vrolijk. (Heb je trouwens de versie van De Kraaien al gehoord, ook niet verkeerd: Dat Gepijpzeik)
  • Take It Easy On Me – Nog zo’n lekker uptempo nummer. Iets minder happy de peppie als Blurred Lines, maar ook prima dansplaatje.
  • Ooo La La – Dit klinkt wat meer als de oude Robin Thicke nummers. Een sexy nummer dat prima past bij de zomer. Als achtergrond muziekje tijdens een etentje (met vrienden of een date!) of gewoon kei hard uit de speakers laten knallen onderweg in de auto of thuis tijdens het schoonmaken.
  • Ain’t No Hat 4 That  – Same as Ooo La La. Het refrein is catchy en zit in no time in je hoofd!
  • Get In My Way  – Nog zo’n zomers funky nummer!
  • Give It 2 U  – Hele andere beat dan de vorige nummers. Maar dat maakt het geen minder goed nummer. De lyrics zijn er niet echt naar om ze hardop mee te zingen… (I got a big dick for you…) Maar ach, dat zijn nou eenmaal echte Robin Thicke nummers. Hate it or Love it.
  • Feel Good – Uptempo nummer met een lekkere beat eronder. Niet zo veel tekst, dus als je mee wilt zingen, heb je het refrein zo in je hoofd. Dit is wel eentje die je skipt na m n paar keer te hebben geluisterd.
  • 4 The Rest Of My Life – Dit is den echte Robin Thicke! Heerlijke slow nummer. Kan prima samen in een playlist met Marvin Gaye (Sexual Healing) Johnny Gill (My, my, my), Keith Sweat (Nobody), Joe (All the things). Kaarsjes aan, en luffy duffy op de bank (ofzo).
  • Top Of The World – I’m on top of the world… over hard werken en er uiteindelijk wel komen. Vrolijk en zomers. T is bijna een chliche.
  • The Good Life – Bij de eerste tonen denk je… huh? Hoe komt een nummer van Hazes hiertussen?!? Maar nee, het is toch echt een nummer van RT. Na die eerste tonen klinkt het al snel heel anders. Nog zo’n feel good nummer! Goed voor elk moment. Als ik een auto had zou ik dit nummer op vol volume zetten en heel hard mee zingen en flink gassen!

Oftewel… het is echt een zomers album waar je lekker vrolijk van wordt.

Ben benieuwd wat jullie hiervan vinden!

Love S.