Sinds een week of 8 ontvang ik de standaard box van Hello Fresh, met daarin elke week ingrediënten voor 3 gerechten. De ene wat lekkerder dan de andere, maar wel elke keer weer verrassende, nieuwe ingrediënten die ik normaal gesproken in de winkel niet snel in mijn mandje zou leggen.

In week 19 stond er onder andere Posteleinstamppot met citroen-tijmworst van Brandt & Levie op het menu. Niet echt een gerecht wat je begin mei verwacht, meer iets voor de koude dagen van januari, maar ondanks dat was het heerlijk! Onderstaand recept is officieel voor 1 persoon, maar ik heb er twee dagen van kunnen eten.

Ingrediënten:

  • Bildstar aardappelen (300 gr)
  • Bandt & Levie worst (1 stuk)
  • Sjalot (1 stuk)
  • Zomerpostelein (75 gr)
  • Roomboter (1 el)
  • Honing (1 tl)
  • Mosterd (1 tl)
  • Melk (of kookvocht aardappelen)
  • Peper & Zout

Benodigdheden:

  • Pan met deksel
  • Koekenpan
  • Vergiet
  • Aardappelstamper

Bereidingswijze:

Was de aardappelen grondig of schil en snijd in gelijke stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook 12-15 minuten. Giet daarna af en bewaar wat van het kookvocht

Verhit 1/3e deel van de roomboter in de koekenpan op middelhoog vuur. Bak de worst eerst rondom bruin en bak vervolgens op middelmatig vuur 7 minuten. Bak de worst tegen de rand van de pan, zodat deze goed gaart.

Pel ondertussen de sjalot en snijd in halve ringen. Verwijder de wortels van de zomerpostelein, snijd doormidden en was in een vergiet. Meng de honing met de mosterd en bewaar apart.

Zet de gekookt aardappelen op laag vuur en stamp ze grof met de aardappelstamper. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk en/of kookvocht toe om de puree smeuïger te maken. Roer de honing-mosterddressing erdoor, voeg de gewassen postelein toe en breng op smaak met peper en zout. Houd afgedekt warm.

Haal de worst uit de koekenpan en bewaar deze bij de posteleinsstamppot in de pan. Bak vervolgens de sjalot 4 minuten op laag vuur in het bakvet van de worst. Voeg indien nodig een klontje roomboter toe. Schenk een scheutje kokend water of kookvocht van de aardappelen in de koekenpan en roer door tot een gladde jus. Bestrooi met peper en zout.

Serveer de stamppot met de jus en de worst.

Eet smakelijk!

Het eindresultaat! (mijn voedselfotografie mag wat beter...)

Het eindresultaat! (mijn voedselfotografie mag wat beter…)

 

Hello Fresh
Posteleinstamppot
0.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)