Mijn broertje Kris is altijd (nou oké, meestal) wel lief, maar met het cadeautje dat ik voor mijn verjaardag kreeg werd hij helemaal broer nummer 1! 🙂 Hij had kaartjes voor het concert van Beyonce en Jay-Z in Parijs! Hoe vet is dat?!

Dit weekend speelde zich af in september en het is dus inmiddels al even geleden, maar nooit te laat voor een kort verslagje. Bij deze:

Dag 1: vrijdag 12 september – vertrek naar Parijs

Met mijn rode monster vertrokken wij (Kris, Manon, Jolmer en ik) rond 11.30u vanaf Utrecht centraal richting Parijs. Natuurlijk niet zonder de nodige brandstof van Starbucks voor onderweg. Kris mocht rijden en dat hebben we geweten… Onderweg moest er natuurlijk de nodige keer gestopt worden voor een plaspauze, bakkie of tanken. T is namelijk best een eindje, dat Parijs. Dat sommige mensen dat elke week rijden… 😉

Frankrijk is natuurlijk best een mooi land, met heerlijk eten en nog heerlijkere wijnen. Maar schijnbaar hebben konijntjes daar nix aan. In elk geval niet het konijntje dat met een zelfmoordmissie midden op de weg is gaan zitten. Helaas kon Kris niet meer uitwijken… roadtrip werd roadkill, konijntje werd plat en Kris werd de konijnenmoordenaar. Kortom goed begin van het weekend!

Rond een uurtje of 17.30 kwamen wij aan bij ons appartementje voor het weekend. Geboekt via Air BnB en helemaal prima geregeld! Eigen parkeerplek achter een hek en het appartement zelf was oorspronkelijk 2 appartementen op 2 etages, maar nu dus samengevoegd tot 1. De eigenaresse woont er samen met haar vriend. Maar vriendlief is voor zijn werk in het buitenland en zij maakt plaats voor ons en logeert een weekendje bij haar broer thuis. (klik hier voor het appartement) Het appartement is super mooi. Moderne keuken, twee slaapkamers, twee badkamers. Enige nadeel: ligt op de 3e etage en er is geen lift. Dus je moet sjouwen met je bagage. Maar verder is het super!

Na een beetje te zijn gesettled moeten we natuurlijk een hapje eten. In onze straat op zoek naar een restaurantje. Dat blijkt een onmogelijke missie, dus maar bij de supermarkt om de hoek hamburgers, broodjes en bier ingeslagen. Snel eten, douchen, omkleden en richting Stade De France voor het concert!

Het stadion zou redelijk in de buurt van het appartement moeten liggen. Maar dat bleek toch iets verder te zijn dan gedacht. Of onze route klopte niet. Dat kan natuurlijk ook :). Maar uiteindelijk zijn we er en kunnen we genieten van een super tof concert! Wat een performance! En de geruchten gaan nog steeds: zijn ze nog samen, is ze zwanger of gaan ze toch uit elkaar?

Na het concert weer teruglopen. Maar goed dat we niet met de auto zijn gegaan en deze in de buurt rondom het stadion hebben geparkeerd, da’s namelijk niet zo’n super buurt. Enorm veel auto’s open gebroken, ruiten ingetikt en spullen gejat. Jammer joh!

Thuis nog ff een borreltje en daarna slapen! Dromen van het concert en/of dode konijntjes enzo.

Dag 2: zaterdag 13 september – sight seeing in Parijs

’s ochtends niet al te vroeg op, gezellig ontbijten met stokbrood, croissantjes en ander lekkers van de bakker aan de overkant. Zoals het hoort in Frankrijk 🙂
Rond n uurtje of 11 vertrokken wij richting metro naar de Eiffeltoren om vanaf daar in een dag half Parijs door te crossen. We hebben denk ik wel alle belangrijke items van Parijs gezien:
Eiffeltoren / Arc de Triomph / Champs Elysee / Louvre (alleen van buiten) / Pont Neuf / Centre Pompidou / Notre Dame / Sacre Couer en dat in deze volgorde…

Voor lunch zijn we neergeploft op een terrasje (na een half uur zoeken naar het perfecte plekje). Daar maakten de heren kennis met de echte steak tartare. Heerlijk rood vlees met een rauw ei, kappertjes en uitjes. Bon appetit!

Na het bezoekje aan de Sacre Couer in het donker zijn we op het terras van een Ierse pub gaan zitten voor nog een drankje. Best eng, aangezien het terras op de helling ligt. Een verkeerde beweging en je kukelt zo de heuvel af.

Omdat Kris op de heenreis een lief konijntje had doodgereden, zijn wij een weddenschap aangegaan; als we 10 konijnen gevonden hadden, dan zou hij die avond in een konijnenpak gaan eten. Het hoefde geen echte konijnen te zijn, maar afbeeldingen, beeldjes of knuffeltjes waren ook prima! Maar we mochten niet op zoek. Dus onze speurtocht in een dierenwinkel werd door Kris (die dus dat konijntje had doodgereden) niet gewaardeerd. (en terecht). Eind van de avond stond de teller op 9! Het avondeten was inmiddels al achter de kiezen, dus dat pak werd m niet meer.

Net op het moment dat het tijd was om het terras te verlaten en terug te gaan naar ons appartement, zagen wij een lege pizzadoos op de grond liggen van: Rabbit pizza! Daar hadden wij dus ons 10e konijn! Prima afsluiting van het weekend.

Lief broertje bedankt!

Zie hieronder een paar van de foto’s. Meer zien? Klik dan door naar het album:

Bekijk foto’s

 

 

3 reacties

  1. Justin

    Wat een top cadeau zeg!! Ik wil ook graag nog een keer naar Parijs :), dat moet maar een doel worden. Hoe was het concert verder?