Zoals ik in deze post al vertelde, ontvang ik sinds 2015 wekelijks de fijne boxen van Marley Spoon. Naast de “gewone” recepten kan je tijdens speciale dagen voor wat apartere recepten kiezen. Zoals tijdens Pasen voor deze heerlijke pannenkoekjes met bacon, gebakken appel en een frisse milkshake.

Paas-pannenkoekjes

Met de Paasdagen is het heerlijk om weer eens lekker uit te slapen en daarna te genieten van een uitgebreid paasontbijt. Met de hele familie of gewoon lekker alleen voor een dagje Netflix binge watching (like I did! ;)). Deze pannenkoekjes met bacon, gebakken appel en een frisse milkshake passen daar prima bij.

Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om ze te eten als avondmaal. Ook erg lekker met een pak kaas erover!

Recept:

Pannenkoekjes met bacon, gebakken appel en frisse milkshake
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
2 Porties 40 Minuten
Porties Prep Tijd
2 Porties 40 Minuten
Pannenkoekjes met bacon, gebakken appel en frisse milkshake
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
2 Porties 40 Minuten
Porties Prep Tijd
2 Porties 40 Minuten
Ingrediënten
Pannenkoekjes
Milkshake
Porties: Porties
Instructies
Pannenkoekjes
  1. 1. Bacon knapperig bakken. Heteluchtoven voorverwarmen op 180C. Bacon op een bakplaat met bakpapier leggen, dan in voorverwarmde oven in ca. 8-12 minuten knapperig bakken.
  2. 2. Deeg bereiden Ondertussen in grote koekenpan boter smelten, zodra boter is gesmolten pan van het vuur halen. Pan opzij zetten om later pannenkoekjes in te bakken. Meel, 2 tl bakpoeder, 2 eieren, helft van karnemelk en snuf zout vermengen. Dan gesmolten boter toevoegen en met een garde tot een glad deeg roeren.
  3. 3. Appel bereiden Appel in vieren snijden, kern verwijderen en in ca. 2 cm dunne schijfjes snijden. Schil van citroen raspen en sap uitpersen. In koekenpan 1 el suiker op laag vuur in enkele minuten laten karameliseren, dan met 2-3 el citroensap afblussen. Zodra suiker in citroensap is opgelost, appel toevoegen en ca. 2 minuten aanbraden, dan met 1tl citroenrasp op smaak brengen.
  4. 4. Pannenkoek bakken Koekenpan zonder olie op middelhoog vuur verhitten, steeds een halve soeplepel deeg toevoegen, zodat er kleine pannenkoekjes ontstaan. Pannenkoekjes aan beide kanten in ca. 1-2 minuten gaar bakken. Herhalen tot het deeg op is. Eventueel ondertussen wat olie toevoegen.
  5. 5. Gerecht afmaken Pannenkoekjes met een laag bacon en appelschijfjes serveren en op elkaar stapelen, dan wat ahornsiroop over pannenkoekjes gieten.
Milkshake
  1. Schil van sinaasappel raspen, sap uitpersen. Sinaasappelsap, 1tl sinaasappelrasp, karnemelk en 1-2 tl vanillesuiker in een hoge beker doen, dan met een staafmixer mixen tot er een schuimende milkshake ontstaat. Dan in glazen schenken en tot aan het serveren koud zetten.
  2. Milkshake
Deel dit Recept
 

 

Zelf ook de boxen van Marley Spoon uitproberen? Klik op onderstaande button!

Marley Spoon