Hiep hiep hoeraaaaaa!

Afgelopen donderdag was ik jarig! Jeej! šŸ™‚ Bij verjaardagen horen niet alleen ballonnen en slingers, maar ook taart! Omdat het bakken van een taart (bij mij in elk geval) nogal wat tijd in beslag neemt en ik woensdagavond vallende sterring ging kijken, heb ik lekker een vrije dag opgenomen. Tijd genoeg dus om te kunnen bakken. De keuze was al snel gemaakt: een Oreo taart!!

Vorig jaar maakte ik al een soortgelijke en die was prima bevallen. Woensdagavond alle ingrediƫnten in huis gehaald en op SnapChat en Instagram al wat mensen nieuwsgierig gemaakt (here it finally is guys!)

Bron Oreo Taart

Het recept van deze Oreo taart vond ik op de site van Leonie: “Gewoon wat een studentje ’s avonds eet“. Zij liet het recept zien aan de hand van een Vlog (Video blog voor de leken onder jullie ;)). Wat ik hier leuk aan vind is dat het niet een super gestylde vlog is waar alles perfect lukt (Kut de poedersuiker gaat door de hele keuken) en dat ook haar keuken er dus aan het eind uit zag als een coke lab (dat heb je met poedersuiker…).

Nou doe ik het beter achter de camera dan ervoor, dus jullie krijgen van mij gewoon een geschreven berichtje met foto’s. Komt ie:

Recept

Oreo Taart Ingredienten

Oreo taart
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
12 stukjes 1 uur
Passieve Tijd
4 uur
Porties Prep Tijd
12 stukjes 1 uur
Passieve Tijd
4 uur
Oreo taart
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
12 stukjes 1 uur
Passieve Tijd
4 uur
Porties Prep Tijd
12 stukjes 1 uur
Passieve Tijd
4 uur
Ingrediƫnten
Extra benodigdheden
Porties: stukjes
Instructies
Bodem
 1. Bekleed een springvorm met bakpapier.
 2. Smelt de boter in een pannetje.
 3. Maal ongeveer 300 gram van de Oreo koekjes fijn tot je alleen maar kleine kruimeltjes of poeder over houdt.
 4. Meng in een mengkom de boter en de Oreo kruimels.
 5. Doe het boter/kruimel mengsel in de springvorm en bedek de hele bodem. Druk een beetje aan zodat er een stevige platte bodem ontstaat. Zet de bodem in de koelkast om op te stijven.
Taart
 1. Doe de poedersuiker (houd 2 theelepels apart) en de monchou in een grote kom en meng deze met een mixer door elkaar tot een luchtig beslag.
 2. Klop in een andere kom de slagroom met 2 theelepels stijf.
 3. Meng de geklopte slagroom met het monchou/poedersuiker mengsel goed door elkaar.
 4. Maal nog een paar Oreokoekjes fijn en roer deze door het beslag. (houd er ong 5 apart voor bovenop de taart)
 5. Haal de springvorm met de bodem uit de koelkast en giet het beslag hier bovenop. Zorg dat het beslag goed verdeeld wordt.
 6. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Topping
 1. Optioneel kan je nog wat witte chocola raspen als versiering bovenop de taart. Maak het geheel af door nog wat koekjes bovenop te plaatsen.
Deel dit Recept
 

 

Oordeel

Tja… wat valt er te oordelen over deze Oreo Taart? Makkelijk te maken en super lekker. Topscore dus! Het enige minpuntje is dat ieĀ ongeveer voldoende calorieĆ«n bevat voor een heel weekend, zo niet hele week eten. En hij valt als een baksteen in je maag.Ā Begin dus met een klein stukje…

Oreo Taart aangesneden

 

Hier heb ik ’t recept vandaan

 

 

Oreo taart
Makkelijk te maken
Lekker
Gezond
3.1Totale score