En ik heb het (dit keer) niet over nog een glaasje wijn of een chocolaatje ofzo. (Al zou dat een prima topic zijn :))

Nee, het gaat over het kijken van series.

Zowel ’s avonds als in het weekend kan ik prima een paar uur (of meer) onderuitgezakt op de bank voor de tv hangen. (Zoals ik hier al vertelde) Drankje erbij en het liefst natuurlijk ook een lekker hapje (vul zelf maar in…). Maar ik word GEK van alle reclames! Het is alsof het er steeds meer worden en je zo langzamerhand naar stukjes film tussen de reclames door aan het kijken bent in plaats van andersom. Een plaspauze kan je het al niet meer noemen… ja, voor iemand met blaasproblemen of voor een gezin met 10 kinderen.

En daarnaast is het ook vreselijk om een hele week te moeten wachten tot je het vervolg kan bekijken. Hoe lekker is het daarom dat je tegenwoordig series kunt downloaden of hele boxen van een serie kunt kopen? Alles achter elkaar kijken, zelf bepalen wanneer het tijd is voor een drankje of een plasje. Helemaal sinds ik AppleTV heb en dus alles vanaf mijn geliefde Mac kan “streamen” naar de TV.

Gordijnen dicht, telefoon uit (da’s n grapje), fles fris (of toch maar de wijn) binnen handbereik, toastjes en kaasjes op tafel, en heerlijk onderuitgezakt kijken. Dit weekend heb ik het eerste seizoen van “New Girl” ¬†gekeken. I love it! Niet echt een serie waarbij je je verstand nodig hebt, en waarbij je niet een hele week zou kunnen wachten op de volgende aflevering. Maar Jess is zo heerlijk gek! En eigenlijk zou ok ook wel in zo’n huis willen wonen met 3 van die cuties van roomies.

New Girl

New Girl

Een nadeel aan een heel seizoen kijken… na elke aflevering denk je; oooh, nog eentje dan, en die eindigt natuurlijk zo spannend dat je er daarna nog een wilt zien, ach het is weekend, dus kan er best nog wel eentje kijken. En voor je het weet is het half 4 in de ochtend en lig je nog voor apegapen op de bank. Op een vrijdag of zaterdag geen probleem, door de weeks of zondag?? :s

Homeland en Arrow staan op de planning en misschien dat ik aan een van de twee toch vanavond begin. (na Divocre natuurlijk!) Echt, eentje maar!!

Daar wil je toch langer naar kijken dan 1 aflevering?

Daar wil je toch langer naar kijken dan 1 aflevering?

2 reacties

  • Sanderijn

   Hai Marloes,

   Sorry, hele, hele late reactie!

   Arrow moet je echt kijken! Heel erg leuk!

   Welke series volg jij allemaal?