Boodschappen doen

Voordat je eten vroeger op je bordje lag, maaktje je een rondje langs de slager, bakker, groenteboer, kaaswinkel en wat je dan nog niet in je mandje had liggen haalde je bij de super. Die manier van boodschappen doen is in de jaren 90 al veranderd van loss winkels naar voornamelijk alles bij de supermarkt halen. Alles bij elkaar, maar 1x in de rij staan. Lekker simpel toch? De laatste jaren zie je dat ook dit weer veranderd. We willen weten waar ons eten vandaan komt, wat erin zit en het liefst ook hoe het geleefd heeft. Daar spelen verschillende bedrijven goed op in; formules als Hello Fresh, Streekbox, Marley Spoon of van de supers (allerhandebox) schieten als paddestoelen uit de grond.

Boxen

Voor mensen zoals ik, die geen inspiratie of zin of tijd hebben om elke dag opnieuw te bedenken wat je wilt eten, of die dit niet al vooraf kunnen bedenken om zo een keer per week al je boodschappen te halen, zijn de boxen een uitkomst! Je geeft aan met hoeveel personen je bent en hoeveel maaltijden je wilt en de box met ingrediënten wordt voor je deur afgeleverd! Superchill!

Twee jaar terug had ik een abbo van Hello Fresh, maar die heb ik toch opgezegd (Reden: te aparte ingrediënten, moest te veel ingrediënten alsnog in de supermarkt kopen, houdbaarheid was niet altijd top, daarnaast werd ik gek van die guerrilla marketing!).

Marley Spoon

Maar sinds eind 2015 heb ik mij toch weer later overhalen om een nieuw lidmaatschap aan te gaan. Dit keer bij Marley Spoon! Voor mij toen nog een nieuwe naam. En ik ben super tevreden!! Zij maken zo veel mogelijk gebruik van streekproducten en verpakken alles (waar mogelijk) in milieuvriendelijke materialen.
Het werkt als volgt:

  • Je meldt je aan en geeft eventuele wensen door (bijv: vegetarisch, lust geen vis)
  • Geef aan op welke dag je je box wilt ontvangen
  • Geef het aantal personen op (minimaal 2)
  • Op basis hiervan worden er elke week 7 recepten voor jou geselecteerd. (gevarieerd met vlees, vis, gevogelte en vegetarisch)
  • Kies hier minimaal 2 recepten die je wilt ontvangen

En dat is alles! Elke week maak je zelf dus een selectie! Zelf kies ik meestal 2 of 3 recepten uit, waar ik dan 4 a 6 dagen van zou kunnen eten.

 

Recept Marley Spoon

Je krijgt bijna alles perfect afgemeten voor het aantal gekozen personen. Dit lukt niet met alles, aangezien een doos champignons als een doos champignons wordt geleverd en broccoli en bloemkool ook als een stuk. Maar pasta, boter (mini kuipjes), vlees, saus, kruiden, kaas (klein blokje dat je zelf nog moet raspen), alles is perfect afgemeten! Alleen peper, zout, olijfolie en heel af en toe azijn moet je zelf in huis hebben. Maar dat heb je meestal wel toch?
 
Bij de ingrediënten zit een stap voor stap uitleg op een mooi vormgegeven A4-tje met voorop een voorbeeldfoto (ik maak er een sport van om deze voor op Instagram etc zo goed mogelijk na te maken :)) en achterop staan een lijst van de ingrediënten en wat je nog meer nodig hebt (kookgerei), allergie informatie (gluten, noten, o.i.d.), voedingswaarde per portie en in 6 stappen de bereidingswijze.

Recept Marley Spoon Achterkant

 

Nieuwsgierig? Lees dan zo nu en dan de uitkomsten van mijn creaties met Marley Spoon of neem zelf een box! Klik op onderstaande button. (tijdelijk stopzetten of opzeggen gaat vrij makkelijk)

 

MarleySpoon.nl