Als ik mijn hobby’s zou moeten opnoemen is lezen daar een van. Vroeger was dat stom, schaamde je je ervoor en deed je het dus ook niet. Tenzij het voor school was en dan natuurlijk het liefst alleen de samenvattingen.

Gelukkig heb ik die jaren al ver (heul, heul, ver) achter mij liggen en lees ik per jaar aardig wat boeken. Zoals ik al eerder aangaf, lees ik verschillende genres, maar zijn vooral thrillers mijn favoriet.

Dit keer een korte review van een boek van Lars Kepler. Lars Kepler is niet een persoon, maar een pseudoniem van het Zweedse echtpaar Alexandra Coelho en Alexander Ahndoril. Een beetje de Zweedse versie dus van Nicci French.

Er zijn nu 3 boeken uit en het 4e (Slaap) staat gepland voor dit jaar. Van deze 3 heb ik Hypnose en Contact inmiddels gelezen.

  • Titel: Hypnose
  • Jaar: 2010
  • Pagina’s: 528
  • ISBN10: 9023471954
  • ISBN13: 9789023471950


(lekker creapy cover!)

Hypnose vertelt het verhaal van psychiater Erik. Door een gebeurtenis uit het verleden heeft hij gezworen nooit meer iemand te hypnotiseren. Tot inspecteur Joona Linna hem vraagt om een jongen van 15 te hypnotiseren om zo het leven van de jongen en zijn zus te redden. De jongen heeft een familiedrama overleefd, waarbij zijn ouders en jonge zusje wel zijn omgekomen. Of omgekomen… ze zijn eigenlijk afgeslacht.

Ook de jongen heeft ernstige verwondingen. Toch heeft hij waarschijnlijk informatie waarmee zijn oudste zus, die onvindbaar is, kan worden gevonden en beschermd tegen de moordenaar van de familie. Erik stemt dus in om de jongen te hypnotiseren en daarna gaat er van alles mis! Wat allemaal? Dat verklap ik natuurlijk niet. Dat lezen jullie maar lekker zelf! :o)

In het begin moest ik ontzettend wennen aan de manier waarop het boek is geschreven. Als ik niet had geweten dat er twee schrijvers zijn, had ik geacht dat de schrijver een beetje schizo is. Het lijkt een beetje alsof je af en toe een stuk hebt overgeslagen, alsof je naar een serie kijkt waarvan je een aflevering gemist hebt.

Op aanbevelen van een collega ben ik toch doorgegaan met lezen en daar ben ik achteraf blij om! Het is echt een heel spannend en goed boek! Juist ook omdat je het idee hebt dat je iets mist. Deze stukken worden namelijk later in het boek stukje bij beetje duidelijker.

Al met al dus een prima boek! En voor diegene die niet van lezen houden; het boek is verfilmd en draait vanaf deze week in de bios! Hoe leuk is dat??

Love S!