Kook crisis in de tent.

Koken vind ik best leuk, maar dan wel voor meerdere mensen. Of eigenlijk ook wel voor mijzelf, maar als single die regelmatig alleen eet (ja, zielig he! ;)), is het best lastig om zo’n 7 dagen per week wat te bedenken, de boodschappen te halen en het dan ook nog klaar te maken. Tegen de tijd dat ik het eten dan op tafel kan zetten, heb ik er vaak al niet zo veel zin meer in. Daarnaast ben ik er ook zo een die niet 1x in de week, maar bijna dagelijks boodschappen doe. Tenzij er iets anders gepland staat (werken, cursus, sporten (ahum…) of een borreltje in de stad), dan valt dat boodschappen doen nog wel eens in het niets…

Wat er dan gebeurt is dat ik of snel iets uit de vriezer trek, een pizza in de oven gooi, bij Martijntje (de patatzaak) langsga of simpelweg de thuisbezorgd app maar weer ns opstart. Dit is natuurlijk niet bevorderlijk voor mijn portemonnee of erger nog de kilo’s die aan mijn lijf blijven plakken.

Lief!

Gelukkig heb ik wel hele lieve buufjes, die af en toe een prakkie extra maken en dan een bakje voor mijn deur zetten. Super lief! Maar geen oplossing voor de lange termijn.

Oplossing

De oplossing voor deze kook crisis (gedeeltelijk) bevond zich al een tijd binnen handbereik. Ik ben namelijk GEK op kookboeken! Mijn kast staat er vol mee! De voedselzandloper, Gino’s Pasta, Kook school II (super mooie plaatjes), The Culy way of life en Skinny Weeks & Wicked Weekends. En bijna alle Jamie Oliver boeken. (dit is misschien meer een guilty pleasure…)

Onder deze Jamie boeken had ik de Jamie in 30 minuten al staan, en inmiddels is Jamie in 15 minuten ook al aangeschaft. Dat leek mij een perfecte uitdaging!

De uitdaging

Ik was van plan om als uitdaging te gaan voor het Jamie in 30 minuten boek en hier alle recepten,  van voor tot achter van klaar te maken. Niet in een dag natuurlijk, maar als onderdeel van mijn 1001 dagen project. Nou is 30 minuten soms al veel (aangezien je vaak meer dan 30 minuten bezig bent als je geen Jamie bent). Het 15 minuten boek leek daarom beter, maar daar staan meer dan 100 recepten in. Daar ben ik dus wel ff mee bezig. Dus als variant hierop: Elke week minimaal 1 gerecht uit een van deze twee boeken en hier natuurlijk ook over te bloggen. Noem het “een stok achter de deur”. 🙂

Jamie in 30 minuten cover  Jamie in 15 minuten

Hopelijk kom ik dan in een soort ritme, waarbij ik het koken steeds leuker ga vinden, er meer tijd voor vrij maak en dan ook wat gezonder ga leven. Ik voel de kilo’s er nu al afvliegen!!

Een leuke bijkomstigheid is dat ik dan ook eens een hapje voor mijn buufjes klaar kan maken. Noem het “proefkonijnen” :). Ik zeg kook crisis afgewend!

Hebben jullie een van deze boeken in huis? Tips voor recepten, of opdrachten zijn van harte welkom!

De eerste twee kook crisis recepten zijn:

 • Filotaart met Spinazie & Feta (blz 72, 30 minuten)
 • Tomatensoep (blz 78, 30 minuten)

Ik heb er nu al zin in.

Love S.

 

Ook last van kook crisis? Of nieuwsgierig naar de boeken? Je bestelt ze hier:

Bestel Jamie in 30 minuten Bestel Jamie in 15 minuten

2 reacties

 1. Els

  Hi Sanderijn
  Wat ben ik blij dat ik een (lief) buuffie van je ben. En ja ik bied mij graag als proefkonijn aan! Ik heb never last van kook crisis, eerder te weinig mensen beschikbaar waar voor ik kan koken. Psstttt ik zeg het jou zachtjes, maar je bent de 2e van vandaag aan wie ik vertel dat ik vandaan een nieuwe keuken heb gekocht! Ik ben er super blij mee!
  Nou meid je roept maar op je kookcrisis dagen hoor. Ik kan zo voor 2 koken, (slechts 3.50euro per maaltijd) scheelt je in je portemonnee en nog leuker meegenomen in de calorietjes. Ik kook super gezond en slank.
  Maar om je te stimuleren kijk ik graag uit naar je kook blog en recept!
  Groetjes Els