Het was weer ‘ns tijd voor een Jamie 15 minutes receptje. De laatste Chili Con Carne Gehaktballen is alweer even geleden. Dus gewapend met plakkertjes heb ik het boek weer doorgenomen. De meeste recepten in het boek bevatten koriander en daar ben ik niet zo dol op. Dus of het mij gaat lukken om het hele boek te maken… Misschien toch maar een ander boek doorbladeren.

Fusilli met worstjes

Maar voor nu: Fusilli met worstjes! Het recept heb ik zelf ietsjes aangepast (kipsaucijsjes in plaats van runderworstjes) en zonder de romige salade uit de tuin (op mijn balkon groeit niet veel meer dan wat kattengras…). In ruil daarvoor heb ik verse paprika genomen in plaats van die uit een potje. Aangevuld met een salade uit een zakje. 🙂

Het recept zelf is heerlijk! Helemaal de gegrilde kipsaucijsjes! #nomnom. Van de pasta heb ik nog een enorme pan over, maar de saucijsjes zijn alle 4 al op. Deze heb ik niet gebakken in een grillpan, maar in contactgrill van Tefal. Ideaal apparaat! Je kunt er ook tosti’s mee maken of groenten grillen.  Je vet de worstjes zelf in, en het overtollige vet druipt zo in het lekbakje (vies woord eigenlijk… lekbakje). Nooit te vet vlees dus.

Weer back on topic: de fusilli met worstjes. Een aanrader voor een snelle, lekkere en gezonde hap!

Eet smakelijk!

Recept:

Fusilli met worstjes - 001

Fusilli met worstjes
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 5 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 5 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Fusilli met worstjes
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 5 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 5 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de worstjes in de lengte voor ongeveer driekwart in, klap ze als een boek open en wrijf ze in met 1 eetlepel olie, leg ze op de snijkant in de grillpan, keer ze regelmatig om en bak ze krokant en gaar.
  2. Pel en halveer de rode ui en hak de helften samen met het venkelzaad, de paprika's, de helft van de naaldjes rozemarijn en een snufje zout en peper in de keukenmachine fijn.
  3. Doe het mengsel met 1 eetlepel olie in de grote koekenpan, knijp er met een knoflookpers de ongepelde tenen knoflook bij en roer regelmatig.
  4. Doe de fusilli in de pan met deksel, giet er voldoende kokend gezouten water bij om ze onder te zetten en kook ze volgens de aanwijzing op de verpakking.
  5. Doe de balsamicoazijn en passata bij de groenten in de pan.
  6. Hussel de resterende naaldjes rozemarijn met de worstjes door elkaar tot ze krokant zijn en zet de pan van het vuur.
  7. Giet de pasta af en houd een kopje van het kookvocht apart, hussel de pasta door de saus en maak het gerecht eventueel aan met een scheutje van het apart gehouden vocht.
  8. Voeg naar smaak peper en zout toe, schep de pasta op een schaal en strooi er wat bieslook over.
  9. Hak de worstjes in stukjes, verspreid deze over de pasta en maak het gerecht af door er van enige hoogte een scheutje balsamicoazijn over te sprenkelen.
Deel dit Recept
 

 


 

Fusilli met worstjes
Makkelijk te maken
Lekker
Gezond
3.9Totale score