Vorig jaar augustus trouwde mijn vriendinnetje S met haar grote liefde R. En ik had de geweldige eer om als ceremoniemeester het e.e.a. te mogen regelen voor deze mooie dag.

Op zich natuurlijk al super tof, maar als bedankje kreeg ik ook nog eens een fotografiecursus bij de Volks Universiteit in Utrecht. Een beginnerscursus, maar dat was precies wat ik nodig had. 10 lessen waarin je alle basisbegrippen uitgelegd krijgt en ook nog op “excursie” gaat. (Verwacht geen grote touringcar en witte bolletjes met gebakken ei in de tas en op de terugweg bukken zodat onze ouders zouden denken dat de buschauffeur ons vergeten was… remember?). Nee, we spraken met de gehele klas af in de kloostertuin van de Dom en kregen daar een aantal opdrachten om uit te voeren.

De laatste les is alweer een maandje geleden en sinds die tijd staat mijn camera bijna onaangeroerd in de kast. Niet dat ik niet wil, maar er is of geen tijd maar gewoonweg geen inspiratie. 🙁 Begin maart start ik met de vervolgcursus, maar ik wil voor die tijd toch wel weer wat plaatjes hebben geschoten.

Fotografie opdracht

Ik heb daarom behoefte aan wat input. Hebben jullie een idee? Een gebouw, dier, plantje, of de titel van een liedje of film fotograferen (ja dat kan echt!)? Kom maar door met die opdrachtjes. Voor mij een goede les en voor jullie vast een bron van vermaak, want uiteraard zal ik de pogingen ook met jullie delen. 🙂

De opdracht moet natuurlijk wel een realistische opdracht zijn.

Love S.

 

2 reacties

 1. Layla

  De verbouwing van de stad geeft wekelijks wisselende beelden. Kan je daar niet iets mee doen en anders…het stuk Catharijne singel via de Sterrenwacht tot aan de Schouwburg heeft zoveel mooie stukjes natuur en gebouwen, Misschien een mooi stuk om vast te leggen?

  • Sanderijn

   He momma!

   Dat stukje Utrecht heb ik inderdaad nog niet echt gehad. Centrum wel al regelmatig, maar verveeld nooit. Ik zet m op mijn lijstje voor als het weer wat mooier weer is.

   tnx!