Op zoek naar…

Heel wat jaren terug kocht ik een matras dat perfect paste in het bed dat ik toen had. Afmeting 140×200. Maar toen ik 6 jaar geleden mijn huis kocht, kocht ik natuurlijk ook meteen nieuwe spulletjes, waaronder een nieuw bed. Je raad het al… andere maat!

Maar het matras was op zich nog prima, dus waarom extra geld uitgeven als het niet per se nodig is (onnodig geld uitgeven doe ik immers nooit!). De afgelopen 6 jaar lag er dus tussen de rand van mijn bed en het matras een gleuf volgestopt met kussentjes of een oude deken. Het is regelmatig voorgekomen dat ik tussen wal en schip belande tijdens een woelige nacht. Niet zo comfy dus.

Na 6 jaar vooral in het midden te hebben gelegen, was niet alleen dat gapende gat een doorn in het oog, maar vertoonde het matras nogal wat doorlig/doorzak plekken. Gevolg: niet meer lekker kunnen slapen en regelmatig last van mijn rug. Kortom; tijd om weer eens wat geld uit te geven. (whoohoo!!)

<3 Ikea

Op internet heb ik een beetje gespeurd naar wat er te verkrijgen is, wat het kost en wat het beste bij mij zou passen. Aangezien ik een groot fan ben van de Ikea en zij een prima aanbod hebben van goede, maar ook betaalbare matrassen, ging ik op Hemelvaartsdag naar de Ikea. Mij niet gerealiseerd dat Hemelvaartsdag een nationale “ik-ga-met-mijn-kleuters-naar-de-ikea-dag” is. Ook wel mega-druk-dag genoemd. 🙂

Gelukkig kan ik daar redelijk goed tegen en is Ikea groot genoeg om peuters, kleuters en gestresste ouders te omzeilen. Al was het soms een soort hindernisbaan.

Natuurlijk kan je de Ikea niet bezoeken zonder hele noodzakelijke andere dingen aan te schaffen. Ik kwam dan ook niet thuis met alleen t matras. Maar ook met nieuwe messen, nieuw pannenset, waterijsjes vorm, kledinghangertjes, servetten, en vast nog meer dingen die ik eventjes vergeten ben.

Heel erg nodig!

Heel erg nodig!

Net als met kleding moet je een matras eigenlijk passen. Wat best raar is in een overvolle winkel waar diezelfde peuters en kleuters over alle bedden rennen, springen en klimmen en de gestresste ouders op andere bedden neerplofte om maar een momentje van rust te hebben. Hallooooo opvoeding! (dit krijg ik vast ooit terug…). Maar goed! Uit mijn zeer grondige onderzoek bleek dat een binnen- of pocketveringsmatras van middelharde sterkte voor mij het beste zou zijn. Dus de rest kon ik al links laten liggen.
Uiteindelijk ben ik een paar keer op 3 verschillende matrassen gaan liggen. Op mn rug, zij en buik. Ookal staan de bedden er hiervoor uitgestald, het is toch een attractie voor sommige mensen om een ander dat te zien doen.

Uittesten

Uiteindelijk gekozen voor een Hovag Pocketveringsmatras, natuurlijk in de maat 160×200. Ik kon niet wachten om die avond al lekker te tukken! Maar helaas… elluhk voordeel heb suhn nadeel… Om de matrassen meteen mee te kunnen geven, rolt Ikea ze op tot een karpetrol formaat. Handig? ja, om mee te nemen, maar het nadeel is dat je t matras na uitpakken minimaal 72 uur moet laten “uitrollen”. Shoot! Zondagavond dus pas erop slapen. Eerst het pakketje maar ophalen bij het afhaalcentrum een straatje verderop. Alsof mijn rode scheurmonster ervoor gemaakt is, het past precies!!

Auto-volgeladen-2

Piest precas!

Eenmaal thuis is het altijd even een gesleep om al het nieuwe spul boven te krijgen. Gelukkig was er wel een plekje voor de deur en paste alles in de lift! Maar toen moest het matras nog worden uitgelegd… En waar laat je zo’n uitgerolde kolos van 160×200?? In de woonkamer is eigenlijk de enige plek, maar met twee poezenbeesten is dat niet de meest fijne plek. Dus dan maar op bed! Kan prima, alleen om dan ’s avonds te kunnen slapen is het even een dingetje om dat nieuwe ding weer rechtop te krijgen en zo neer te zetten dat deze niet tijdens mijn schoonheidsslaapje bovenop mij valt. Gelukkig is het maar voor 2 nachtjes.

Matras-uitgerold

Zondag mocht ik er eindelijk op slapen! En hij ligt heerlijk! Wel nog een beetje hard, maar dat is de nieuwigheid. Hoop ik. Service van Ikea is dan wel weer dat ik 90 dagen uitprobeer garantie heb. Dus kan m altijd nog omruilen.

Welterusten!

xo
S.