Zaterdag is het dan echt zo ver en moet ik afscheid nemen van Florence. Ik doe dit maar zo snel mogelijk en sta om 10 uur al met mijn koffers buiten op de taxi naar het station te wachten.

Ik had verwacht dat, omdat het zaterdag is, het station wel redelijk rustig zou zijn… nou mooi niet!! Wat een herrie daar zeg! Snel maar een kaartje halen dan. De trein naar Rome Termini vertrekt om 10.38. Lekker op tijd dus.

Rond 10.30 kijk ik voor de zekerheid nog even op mijn kaartje welke trein ik exact moet hebben, zie ik dat ik, wereldreiziger die ik ben, een kaartje voor de verkeerde trein heb gekocht! FAK!

De trein gaat wel naar Rome, maar naar een ander station. Ik naar een medewerkster van de italiaanse NS om te vragen of ik die nog kan omboeken. Nee, helaas dat is niet mogelijk. Of wel mogelijk maar heel ingewikkeld. (goh, lijkt echt de NS!) Maar zij geeft wel aan dat ik ook naar dat station kan gaan en vanaf daar de metro (2 haltes) naar Termini kan nemen. Maar dan moet ik wel rennen, want die trein gaat NU weg!

En ik kan je zeggen dat rennen mij normaal al niet heel sierlijk afgaat, maar met een koffer en zware rugtas en handen vol met mijn kaartje en portemonnee is helemaal niet om aan te zien.

Zo, maar dan nog erger...

Zo, maar dan nog erger…

Gelukkig red ik de trein nog op tijd en kan ik mijn plekje zoeken.

Om ongeveer 12 uur kom ik aan op Roma Tiburtina. Voordat ik mijzelf met koffer en tassen in een overvolle metro prop, check ik toch even wat het met een taxi kost… ongeveer 12 a 15 euro mevrouw. Ooooooh, prima!! Voor dat geld ga ik geen moeite met metro’s enzo doen. Het is tenslotte wel vakantie. 🙂

En met de taxi zie je ook meteen wat van de stad. Rome is (zeker na het knusse Florence) een stuk groter dan ik had verwacht! Ik ga dus z.s.m. een OV kaart aanschaffen.

En dan sta je dus om 12.30 al voor je hotel. Helaas is mijn kamer nog niet klaar en moet ik tot ongeveer 14u even wachten. Er is een restaurantje twee deuren verder, dus daar ben ik met mijn boek gaan zitten. Het is heerlijk weer, dus geen enkel probleem. 🙂

Mijn kamer is prima! Iets ruimer dan die in Florence en ik heb nu wel een rek met kledinghangers (in Florence lag mijn kleding uitgestald op het bureautje).  Het bed piept niet (wat een opluchting!). Een minpuntje is wel dat ik geen uitzicht heb. Er zit een mega groot raam in de kamer, maar dat is afgedekt met van dat raamfolie en je kan het raam alleen openen door te kantelen. Door een klein kiertje kan ik zien dat ik uitkijk op appartement gebouwen, dus echt een uitzicht heb ik hier ook niet echt. Al was een balkonnetje wel fijn geweest zo in de ochtend. 🙂

"Uitzicht"

“Uitzicht”

Kast

Kast

Na het slechte slapen op een piepbed in het vorige hotel (bij elke beweging kraakte het aan alle kanten) ben ik wel blij met een stil bed. Doe de rest van de dag dan ook niet veel meer dan even een klein rondje door de wijk lopen, wat eten en dan weer lekker luieren, film kijken en vroeg mijn bedje in.

Morgen weer een dag en ik denk dat er wel wat meters gemaakt gaan worden!

Iemand nog tips wat ik echt, maar dan ook echt niet mag overslaan nu ik in Rome ben? (buiten de standaards als de fonteinen, vaticaanstad, etc.)

Bacio,

S.

één antwoord

 1. Els

  Hoi Sanderijn

  Je bent lekker actief en sportief bezig zeg en inmiddels al heel veel gezien!
  Of ik nog tips heb als niet reiziger nou nee, niet echt.
  Maar wat ik zeker zou doen is het volgende:
  -Een keer lekker dansen en sjansen en natuurlijk lekker zoenen met een temperamentvolle Italiaan.
  -Uiteraard eindeloos genieten van het lekkere eten.
  -Schoenen kopen
  -Slenteren over markten en braderieën.
  -Lekker lezen op een terrasje met een drankje
  En dit dan naast de geijkte bezienswaardigheden

  Nou meid geniet er nog maar even van
  Groetjes Els