Dag 2 is eigenlijk al voorbij, maar ik wil toch alles graag op chronologische volgorde posten. 🙂 Gisteravond had ik geen zin meer om nog iets op papier (ik bedoel scherm) te zetten en vanmorgen stond ik te springen om de deur uit te gaan, dus ook niet kunnen schrijven. Hierbij dus alsnog het verslag van dag Uno!

Zoals veel mensen hou ik van slapen! Helaas ben ik daar niet heel erg goed in. Zeker niet op een vreemde/nieuwe plek. Je hoort andere geluiden, het bed ligt anders, het kussen is iets te plat, en in dit geval ben je ook een beetje gespannen voor de dag van morgen. Kortom allemaal ingrediënten om niet heel vast en lang te slapen. Lag er om 1 uur in en om 6 uur gingen de luikjes alweer open. Nou ben ik dan wel niet goed in slapen, luieren kan ik wel heel goed, dus ben lekker tot 8.30uur in bed blijven liggen; boekje lezen, serie kijken en af en toe nog een beetje doezelen.

Om 8.30u vond ik dat wel genoeg en kreeg ik ook wel een beetje trek in een ontbijtje. Aangezien ik de omgeving nog niet zo heel goed ken, ga ik deze ochtend toch maar in het hotel ontbijten (€ 6.90 per keer).

Maar eerst even van het uitzicht en de zon genieten, dus gordijnen open en helleuw zon… of ik bedoel wolken en druppels regen. FAK! Dat kan niet, zeker niet op mijn eerste vakantiedag! 🙁 Maar goed, het is nog vroeg, dus wie weet trekt het zo open. Eerst maar ff douchen, ontbijten en mijn heenreisblogje schrijven en dan zien we wel weer.

B&B Hotel uitzicht Florence

Uitzicht Florence vanuit mijn hotel

Rond 11uur is het nog steeds bewolkt en vallen er hier en daar wat druppels naar benee, maar ik ben hier niet om de hele dag binnen te zitten. En daarnaast ben ik ook niet van suiker, dus huppa! Op naar het centrum!

 

Vandaag route 2 uit het boekje 100% Florence (grotendeels) gelopen. Door het centrum en langs de chique winkelstraten. Florence is een belangrijke modestad en hier zijn dan ook de grote merken gevestigd; Gucci, Roberto Cavalli, Tiffany & Co, Burberry en nog veel meer. Omdat het pas mijn eerste dag is (en oke, ook omdat mijn creditcard aankopen bij deze winkels niet aankan) ben ik er maar snel voorbij gelopen. Er is genoeg te zien.

Roberto Cavalli

Roberto Cavalli

In het boekje staat ook dat er op Piazza della Republica een enorme boekhandel (Edison) te vinden is, waar je ook lekker kunt lunchen. Helaas blijkt deze winkel te zijn gesloten (volgens geruchten omdat er een Apple store komt, maar nu is het gebouw nog leeg). Dus verder zoeken naar een plekje waar ik kan lunchen. De Piazza is leuk en heeft genoeg mogelijkheden, maar schijnt ook erg duur te zijn. Heb uiteindelijk een panini met ham en mozzarella gehaald bij een kiosk en ben op Piazza della Signoria gaan zitten.

Op dit plein, voor Palazzo Vecchio staat o.a. een replica van het marmeren beeld “David“, gemaakt door Michelangelo (de kunstenaar, niet de turtle, #duh!). Het valt mij op dat veel van deze marmeren beelden naakte mannen zijn en ik weet niet wie hier model voor heeft gestaan, maar als dat de gemiddelde Italiaan is… dan is dat toch best een tikkeltje sneu. Verklaart wel het compenserende machogedrag dat vele vertonen. 🙂

Het leuke van alleen zijn op vakantie is dat mensen sneller tegen je praten (al heb ik dat niet alleen op vakantie, maar ook back home, vooral bij bushaltes ben ik een slachtoffer van slap geouwehoer van onbekenden). Hier was het een reisleidster. De naast mij kwam zitten en zo in de gaten kon houden of de persoon die ze moest rondleiden er al aankwam. Na 10 minuten ging ze toch maar op een ander plekje staan omdat schijnbaar niet duidelijk meer was waar ze afgesproken had. Binnen 5 minuten was ze weer terug… “oll diese piepol aaske mi aa loote of quwestions”… Tja, als je daar met een reisleidersbordje gaat staan, dan is dat het risico. Daarnaast vond ze het ook nog eens te warm (ja, de zon was er inmiddels! #jeuj!) en te druk. Typisch gevalletje van verkeerde baan?

Het valt mij trouwens op dat het centrum van Florence best schoon is. Je ziet wel veel honden lopen (met hun baasje aangelijnd, dus geen zwervertjes) en er rijden koetsen met paarden rond (of paarden met koetsen?) waarmee je een tour door de stad kunt maken. Maar (in tegenstelling tot bijv. Amsterdam) zie je geen (of amper) poep op straat. Bij de 3e koets die ik zag passeren snapte ik waarom; als een paard moet poepen gooit ie zn staart omhoog en opzij, de menner van de koets ziet dat (hij zit er namelijk zo’n beetje recht achter…) grijpt van onder de bok (zijn stoel, niet het beest) een emmer, en houd die onder de kont (of moet dat bibs zijn?) van het paard en vangt zo de stront op. Hatseflats, probleem opgelost! Soort poop-a-scoop, maar dan in het groot. Waar hij die emmer leegt heb ik niet kunnen vragen trouwens… :s

Na nog een rondje door de stad te zijn gelopen en een heerlijke gelatti te hebben gehaald ben ik langzaamaan maar weer naar huis gegaan. Wilde nog even langs een supermarkt om wat eten en drinken in huis te hebben, bijvoorbeeld voor t ontbijt. Maar inmiddels (uurtje of 15) begon ik best moe te worden deden mijn voetjes al best pijnen had ik geen idee waar een supermarkt zit, dus toch maar eerst terug naar het hotel om ff een tukkie te doen! Doet een mens goed. :). Ook nog even op mijn heerlijke balkonnetje van de zon kunnen genieten.

Gewoon volgens Hollandse tijden begon rond 18u mijn maag te rommelen en ben ik (na ff douchen) op pad gegaan om wat te eten.  Weer te voet richting centrum dus. Onderweg langs een supermarkt gelopen dus, daar kan ik later wel ff wat inslaan.

Achter Piazza della Republica heb ik een restaurantje gevonden waar je lekker op het terras kan zitten. Vooraf in knoflook en olijfolie gedoopte toast en als hoofdgerecht een overheerlijke risotto met zeevruchten-saus. Uiteraard met een heerlijk koel klas witte wijn! Als afsluiter, zoals het hoort, een espresso!  Prima eerste avond!

Op de terugweg naar het hotel nog boodschappen gedaan en daarna mijn bedje in! Voor mijn gevoel was het al iets van 23 of 00 uur, maar het was pas 21u!! :). In bed nog even film gekeken (Now You See Me!! loved it!) en rond 23u oogjes dicht en snaveltjes toe. Voor dag 2 staan o.a. de Giardino di Boboli op de planning.

Buonanotte!

Bacio,

S.

2 reacties

 1. Els

  Hie Sanderijn

  “Op dit plein, voor Palazzo Vecchio staat o.a. een replica van het marmeren beeld “David“, gemaakt door Michelangelo (de kunstenaar, niet de turtle, #duh!). Het valt mij op dat veel van deze marmeren beelden naakte mannen zijn en ik weet niet wie hier model voor heeft gestaan, maar als dat de gemiddelde Italiaan is… dan is dat toch best een tikkeltje sneu.”

  Ik vind er niks mis mee hoor! Of ben ik nu eigenlijk degene die sneu is anno 2013?!
  Oké oké wij schelen 20 jaar van leeftijd, maar dan toch?

  Heerlijk ik hou van knoflook in grote mate, al hoewel ik daar heus wel eens klachten over krijg.
  Maar sho what dat is het voordeel van een vrij-gezellig leven nietwaar.
  Veel plezier morgen!
  Buuffie Els

  • Sanderijn

   Hai Els!

   Wat leuk al je reacties!
   Het is hier heerlijk! Jij zou t ook fantastisch vinden.

   En dat sneue… Dat ligt eraan over welk deel jij t hebt. ;0)

   Groetjes!