Bijna is het zover. Nog een nachtje slapen en dan start eindelijk mijn vakantie naar de USA. Na een geslaagde surprise party voor mams haar 65e verjaardag op zaterdag, is het zondag tijd voor alle laatste dingetjes; huis aan  kant, poezenoppas instrueren en het allerbelangrijkste: de koffer inpakken en wegen!

Natuurlijk heb ik op het laatste moment toch nog wat extra spullen aan mijn koffer toegevoegd. Maar uiteindelijk kom ik op ongeveer 19kg aan gewicht. Dat is bijna 4kg ondergewicht!! Dat betekent dat er zeker nog wat geshopt kan worden in de USA.

Slecht nieuws

Om een uurtje of 15 was alles klaar en kon ik nog een paar uurtjes rustig relaxen. Maar helaas… slecht nieuws loert om de hoek. Iets na 15u belde pa op: het gaat heel slecht met Oma en het kan elk moment wel eens afgelopen zijn. Of ik nog afscheid wil komen nemen. Dat is natuurlijk niet een telefoontje dat je verwacht als je midden in de vakantie hype zit. Ik was er dan ook redelijk van ondersteboven en kon niet direct antwoorden. Oma zit/ligt al heel wat jaartjes in een tehuis en eigenlijk is ze al een tijd langer niet meer de Oma Wil die het was. Maar toch is het geen bericht dat je wilt ontvangen.

Na even een paar keer diep ademhalen en een keer of zes heen en weer door het huis te hebben gewandeld, ben ik er uit. Natuurlijk ga ik nog een laatste keer gedag zeggen! Vanwege mijn vakantie kan ik niet naar de begrafenis, dus is dit de laatste kans hiervoor. Dus hop, omkleden en in de auto naar Hoofddorp om vanaf daar met Pa en Ellen naar Nieuw-Vennep te rijden.

Ik ben al een hele tijd niet meer bij haar op bezoek geweest, maar Ellen had mij gelukkig al wat kunnen voorbereiden, waardoor ik niet heel erg schrok van hoe ze eruit zag. Ze lag rustig te slapen, had volgens de verpleging geen pijn of last. Alleen het ademhalen klonk wat minder prettig. Na wat aaien over haar bol en een laatste blik was het tijd om weg te gaan. Niet een moment zonder tranen kan ik je vertellen. Zeker niet omdat ook Opa er nog was.

Om deze dag op een goede manier af te sluiten zijn we met z’n viertjes nog een hapje gaan eten bij de Chinees in Hoofddorp. Als afscheid van Oma en om haar leven te vieren.

Om 22.30u die avond heeft Oma uiteindelijk haar laatste adem uitgeblazen.

 

Dag lieve Oma Wil, rust zacht. <3.

 

 

 

2 reacties

  1. Maryann

    Lieverdje wat een vervelend nieuws, ga aub wel genieten dat zou je oma ook gewild hebben. Hele dikke kussen