Net voor de tweede keer in ongeveer 3,5 maand weer wezen sporten. Afgelopen zaterdag was de eerste keer. En hoe lekker was dat! Heerlijk!

Waarom ik dan al die tijd niet geweest ben? Uuuh… moe, geen zin, iets anders te doen, niet lekker, een leuke serie op tv, ergens een hapje eten, hard gewerkt, moet nog meer  werken, verjaardag, bus deed er super lang over, what ever! Ik heb zoveel excuusjes gebruikt, dat ik ze zelf amper geloof. Dat moet dus echt helemaal anders.

Maar grote kans, dat ik morgen mijn rustdag heb en dat dat weer zo goed bevalt en dat mijn bank mij weer volledig in zijn macht heeft en van een afstand blijft roepen en ik dus weer languit onder mijn dekentje beland, afstandsbediening in de hand zappend van het ene nietszeggende (maar zo leuke) programma naar de andere. En tja… zo krijg ik die extra pondjes (oké… kilootjes) natuurlijk nooit van mijn heupen, benen, billen, buik en andere zones. 

Dus… hoe ga ik dat oplossen. Een contract met mezelf, hier ondertekend, waarin ik het volgende beloof:

1: ik ga minimaal 3x per week sporten

2: ik koop geen nieuwe kleding meer totdat:

a: het 2013 is

b: ik 2 kilo kwijt ben

3: ik ga gezonder eten

Nu hoor ik je denken… 2 kilo?? What the F is nou 2 kilo? Dat raak je toch binnen 1 week al kwijt? Nou nee. Zeker niet omdat ik die niet kwijt wil raken door niets meer te eten, aan de repen of shakes te gaan en ook Sonja Bakkeren of South Beachen lijkt mij niet mijn ding. Heel goed voor degene die dat wel kunnen, maar ik weet dat ik daar de discipline niet voor heb. Ik wil graag gewoon blijven eten en af en toe nog wel eens een drankje anders dan water of een chippie of een patatje eten. En daarnaast wil ik die 2 kilo niet binnen no time weer terug plus extra.

Aangezien ik bijna toe ben aan een vaste klantenkaart bij Thuisbezorgd.nl krijg, de patatzaakmannetjes mij al bijna persoonlijk gaan aanspreken, en ik echt, maar dan ook echt een enorme snoepkont (lees: vreetzak) ben, moet ik al een grote stap kunnen maken door normaal, regelmatig en gezond te eten en veel minder snoepen. En daarnaast natuurlijk te sporten. Want dat wandelen naar de bushalte kan je niet echt bewegen noemen.

Misschien zie ik dit allemaal helemaal verkeerd en begin ik aan een onmogelijk opgave. Maar goed… 2013 is al over 2,5 maand, dus dat niet shoppen moet tot die tijd wel vol te houden zijn. :o)
Wel is het lastig dat de komende maanden allemaal lekkers in de schappen ligt. Grote kunst dus om hier vanaf te blijven. En natuurlijk helpt het ook om mijn nieuwe voornemens zo de wereld in te helpen. :oD

Om een extra stok achter de deur te hebben, probeer ik mijn vorderingen hier bij te houden. Tips, trucs, recepten, etc. zijn natuurlijk van harte welkom. :o)

I wish me luck…