Het is alweer bijna een maand geleden dat ik dit recept maakte. Maar bij gebrek aan tijd kom ik er nu pas aan toe om het op te schrijven. Dit is het eerste gerecht uit het 15 minuten boek van Jamie Oliver waar ik hier al iets over schreef. Helaas heb ik sindsdien pas 2 keer een recept uit het boek gemaakt. Mijn goede voornemen loopt dus een tikkeltje achter. 🙁

Chili Con Carne Gehaktballen

Het is weer net niet gelukt om alles binnen 15 minuten klaar te maken. Maar, met een paar keer oefenen zou dat wel moeten lukken. Ik heb zelf de koriander weggelaten omdat ik de smaak daarvan te doordringend (en smerig) vind en de ingemaakte citroenen ook, omdat deze bij de Albert Heijn niet te krijgen zijn en de Turkse supermarkt op zondag gesloten was. Maar de rest was heerlijk! Ik ga dit zeker nog eens maken!

Chili-Con-Carne-Gehaktballen3

Recept:

Chili Con Carne Gehaktballen
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 5 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 5 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Chili Con Carne Gehaktballen
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 5 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 5 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe de bulghur, 2 mokken kokend water, de ingemaakte citroen en het kaneelstokje in de middelgrote pan met deksel en roer af en toe.
  2. Werk met schone handen zout, peper en de garam masala door het gehakt. Verdeel het mengsel in vieren en rol er met vochtige handen 4 ballen van. Leg de ballen als ze klaar zijn meteen met 1 eetlepel olie in de koekenpan en keer ze regelmatig om.
  3. Hak de paprika's, de helft van de schoongemaakte lente-uitjes, het paprikapoeder, de passaga, de helft van de koriander en een snuf peper en zout in de blender tot een glad mengsel. Giet het in de middelgrote koekenpan (spoel de blenderkan met een flinke scheut water en schenk het vocht ook in de pan en draai het vuur hoog.
  4. Prik gaatjes in de Spaanse pepers en leg ze onder de gril tot ze zwartgeblakerd zijn.
  5. Spoel de bonen, laat ze uitlekken en doe ze met het komijnzaad bij de gehaktballen in de pan. Vis de gehaktballen met een keukentang tussen de bonen vandaan en leg ze in de pan met saus. Roer de bonen door de saus.
  6. Snijd de rest van de lente-uitjes in ringetjes. Vis het kaneelstokje uit de pan, prak de citroen door de bulghur, serveer hem met de gehaktballensaus, klodders yoghurt, geschroeide pepers en partjes limoen en strooi er de rest van de lente-uitjes en blaadjes koriander over.
Deel dit Recept
 

Boek bestellen? Dat kan hier:

Koop het boek hier
Chili Con Carne Gehaktballen
Makkelijk te maken
Lekker
Gezond
3.7Totale score

één antwoord

  1. Els

    Dank voor het recept. Ik heb het mogen proeven van je en ik vond het heerlijk!!
    Ga zo door.