Camilla Läckberg

Dit is een van de schrijfsters waar ik al lang van te voren naar een nieuw boek uitkijk. Een heerlijk spannende serie met in de hoofdrol politieagent Patrik Hedström, zijn vrouw (en schrijfster) Erica en hun gezin en natuurlijk de rest van het politieteam. Met name hoofdagent Melberg is een interessant personage. Hij verknalt zo’n beetje alles maar vindt zichzelf desondanks een geschenk en aanwinst voor het corps. Hij haalt t bloed onder je nagels maar toch voel je ook een beetje sympathie voor de man.

Info Leeuwentemmer:

  • Titel: De Leeuwentemmer
  • Auteur: Camilla Läckberg
  • Categorie: Literaire thrillers, Spionage
  • Jaar: februari 2015
  • Pagina’s: 371
  • ISBN10: 9026329350
  • ISBN13: 9789026329357

Het verhaal:

Of zeg maar verhalen; een in het heden en een in het verleden, die elkaar uiteindelijk kruissen

 

Het is januari en de winter houdt Fjällbacka in zijn greep. Patrik en zijn team zijn bezig met een vermissingszaak van een jong meisje, Victoria. Victoria blijkt niet te zijn weggelopen, maar ontvoerd. Ze weet te ontkomen en wordt gevonden op het moment dat ze het koude bos verlaat waar ze vast is gehouden. Helaas is ze zo erg verminkt, dat ze het niet overleefd. Patrik vermoedt dat er een verband is met andere verdwijningen van jonge meisjes in de regio en gaat op onderzoek uit.

 

Ondertussen onderzoekt zijn vrouw een oude zaak, een familietragedie waarin de vader om het leven kwam en de moeder beschuldigd werd van betrokkenheid en sindsdien vastzit. Ze probeert uit te zoeken wat er is gebeurd en doet tijdens haar onderzoeken (met gevaar voor eigen leven) bijzondere ontdekkingen. Wat heeft zich in het huis van het gezin afgespeeld, waar zijn de kinderen gebleven en wat heeft dit drama te maken met de verdwijning van Victoria en andere meisjes?

 

Mijn oordeel:

Met Leeuwentemmer heeft Camilla Läckberg wederom een heerlijk spannend verhaal neergezet, dat blijft boeien en met een verrassende wending aan het einde. Door de korte hoofdstukken en wisseling tussen het verleden en het heden, blijf je doorlezen. Het typische “nog eentje dan” is op dit boek zeker van toepassing! Lezen dus!

 

Wil je het boek lezen? Bestel ‘m bij bijv. Bol.com:

 

Lees: Camilla Lackberg - Leeuwentemmer
Verhaal
Spanning
Humor
Leesplezier
Schrijfstijl
Doorleesfactor
4.0Oordeel
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)