Boyz II Men

Wanneer je, net als ik, opgegroeid bent in de jaren 90, dan kan je B2M niet gemist hebben. Het album Cooleyhighharmony heb die cd echt grijs (haha, cd’s waren altijd grijs…) gedraaid. En dan met name de nummers End of the road en natuuurlijk Motownphilly. In die tijd niet zo gek, want je kon toen zelf nog geen playlists samenstellen met oneindig veel pokoes (behalve met cassettebandjes tijdens de top40 dan).

Ondanks dat de heren niet echt sex-appeal hadden (niet zo smooth als Usher, of horney als R. Kelly of Jodeci) waren ze toch mega populair. Misschien kwam het door het hoge knuffelgehalte.

Maar, my god, wat kon je heerlijk wegdromen en zwijmelen op die nummers van B2M. Of n ontzettend potje janken wanneer je weer ns luduvudu had. (Compleet met ugly cry). Ik krijg nog steeds een beetje kriebels in mijn buik als ik de “dum, dum, trrrrrrr, DUM” van Motownphilly en de tum, tum, tum, TUM van End of the Road hoor. Ik denk dat deze CD (of singeltjes*) bij menig van ons 90-ers in t wankelende cd torentje een plekje had.

II

Hun volgende album was II. (Nee, niet elf, maar 2). Ook vol meezingers/huilers; On bended knee, Water runs dry, I’ll make love to you en natuurlijk Hey lover met LL Cool J (die ik volgens mij met gemak nog steeds van A tot Z mee kan zingen.)

De albums die hierop volgden waren ok, maar ze hebben nooit meer het succes van de eerste twee kunnen evenaren. Wat gezien dat succes ook niet heul gek is. Maar op een of andere manier werden ze nooit helemaal geaccepteerd door het publiek, of pas veel later. Alsof ze hun tijd met die nieuwe albums vooruit waren.

Toen ik afgelopen december van ’n collega hoorde dat ze naar t concert van de heren was geweest, was ik in shock! Had ik dat gemist? FAK! En waarom kwamen ze dan? Is er misschien n nieuw album??

En ja hoor! Al sinds oktober! (Ik moet echt wat beter de new releases bijhouden.)

Collide

Collide is een album vol heerlijke nummers. Nee, geen zoetsappige R&B muziek zoals ze vroeger maakten. De boyz zijn inmiddels ook echte mannen, dus die oude sound zou niet meer passen. Maar de nieuwe sound die veel R&B artiesten tegenwoordig gebruiken (vleugje house erdoor) past deze heren ook niet. Nee, zij hebben een eigen sound nodig. En dat hebben ze met dit album prima voor elkaar! Als ik de muziek op n cd had staan, dan was die nu extra grijs geweest.
Zelfs zonder die sexy bassstem van Michael McCary (die vanwege gezondheidsredenen de groep n aantal jaren geleden verliet)

De nummers op t album zijn:

 • Me, Myself & I
 • What Happens in Vegas
 • Diamond Eyes
 • Better Half
 • Underwater
 • Believe Us
 • Don’t stop
 • Already Gone
 • As Long As I’m With You
 • Losing Sleep
 • So What
 • Collide

Mijn “lievelings” zijn Me, Myself & I, What Happens in Vegas (die trouwens over de liefde voor een danseres (stripper?) Destiny gaat),  Believe Us en As Long As I’m With You.  Zijn de nummers dansbaar? Niet echt. Goed om een potje te janken? Nee, valt ook wel mee. Het is gewoon een heerlijk album voor bijna alle momenten. Tijdens het schoonmaken, afwassen (doen mensen dat nog zonder machien?), in de bus naar t werk, in de auto en zo kan ik er nog wel een paar bedenken.

Curious? Luister m dan nu hier: Boyz II Men – Collide.

* voor de jonge volgertjes van mijn blog: een singeltje is een CD (zo’n plat schijfje met muziek) van  1 liedje in een paar verschillende versies. En als je geluk had, stond er ook nog als bonus een ander liedje op. Super tof! 🙂