Guilty Pleasure

Guilty pleasures, iedereen heeft ze, van die dingetjes die je eigenlijk niet leuk, lekker of mooi mag vinden, maar dat toch doet. Niet iedereen durft erover te praten. Dat is namelijk het “guilty” deel van deze pleasures. Ik heb er verschillende en deze deerlijk graag met jullie! Of graag… de ene liever dan de andere 🙂

Bastogne en thee met melk

Mijn volgende guilty pleasure is een combi van twee dingen die los van elkaar niet zo heel raar zijn: Bastogne koeken en thee met melk & suiker! Al wordt die laatste combi in Nederland niet door heel veel mensen gewaardeerd.

Maar het gaat mij om de combi van die twee (of drie dus eigenlijk): het soppen van de Bastognes in de thee. Net zo lang tot het soppige stukje net niet afbrokkelt. Heerlijk!!

Het moeten natuurlijk wel de originele Bastognes van Lu zijn en geen namaak van een ander merk. En de thee moet Earl Grey, of een andere “normale” thee zijn.

Guilty Pleasure Bastogne en Thee 2

Ontbijt

Toen ik op kamers woonde, was dit regelmatig mijn weekend ontbijt. Uitslapen heb ik nooit erg goed gekund, dus na een avond stappen en een paar uurtjes slapen, verhuisde ik van bed naar de bank, zette een of ander tekenfilmprogramma (Telekids of iets op de BBC) op. De thee werd gemaakt met een fluitketel (waterkokers waren toen nog niet standaard onderdeel van een keuken), scheutje (koude) melk in een mok, beetje suiker erbij en soppen maar!

Heel af en toe geef ik me nog wel eens over aan deze pleasure, want het blijft lekker!

Heb jij ook zo’n guilty pleasure en durf je deze te delen?