EIN-DE-LIJK is het dan 16 september en gaat ook mijn vakantie beginnen.  Florence & Rome here I come!!

Ik vlieg pas om 20.35, dus heb nog zo’n beetje de hele dag om dingen te doen. Dus, tja, dingen… koffer is al gepakt (alles lag al een week klaar), handbagage staat helemaal keurig ingepakt klaar en ik ben ingecheckt (rij 4, lekker vooraan dus snel naar buiten!). Nog wel even langs de Lidl voor voer voor de beestjes die twee weken het rijk voor zich alleen hebben. (ooooh ik mis ze 🙁 ). Maar dan ben ik toch eigenlijk wel klaar om te vertrekken. Wacht, is het echt pas 10 uur? Djeez, wat gaat de tijd dan langzaam. Nog maar even een paar afleveringen van MisFits op Netflix kijken dan.

Uiteindelijk vertrek ik rond 15u van huis en kom ik om ongeveer 16.30u aan op Schiphol. Op zoek naar de bagagekluizen, aangezien ik geen zin heb om tot bagage-drop-off met mijn koffer en zware tas te zeulen. Na 5 verschillende kluisjes te hebben geprobeerd, eindelijk een gevonden die wel werkt! Op naar boven, het restaurant met panorama terras. Doet mij toch altijd denken aan “vroegah” toen ik met mijn opa naar vliegtuigen ging kijken. 🙂

Tegen 6-en heb ik mij richting bagage drop off begeven. Dat drop off gaat tegenwoordig ook volledig automatisch en via zelfscan (misschien al heel erg lang, maar ik vlieg niet maandelijks, so give me a break!).  Vind het echt een super handig systeem! Je scant de code van je boardingpass die je per mail op je telefoon hebt ontvangen, je vluchtgegevens worden erbij gezocht en dan print dat ding het label dat je aan je koffer moet bevestigen. Je koffer heb je daarvoor al in een soort kastje gezet. Zodra je je label hebt bevestigd (ik heb geprobeerd om dat net zo zwierig te doen als die stewardessen bij de bemande balies dat altijd deden, maar schijnbaar moet je daar toch op oefenen…), klik je op bevestigen op het touchscreen en dan gaat er een deurtje dicht. Je koffer valt achterover en verdwijnt in de catacomben van Schiphol. Lijkt me nog altijd heul tof om daar eens achter de schermen te kijken. Zou dat kunnen? Met je verjaardag misschien, net als een kijkje in de keuken bij de Mac… 🙂

Toen moest ik door de douane. Nou ben ik niet zo van het smokkelen, maar op een of andere manier kijken die mensen toch naar je dat je ontzettend zenuwachtig wordt!! Je handbagage moet door zo’n scan-apparaat en al je sieraden moeten af en in zo’n bakje, voel je je toch een beetje uitgekleed en bekeken. Maar goed, ik leg netjes mijn rugtas (die ik dus thuis helemaal volgens een handige indeling heb ingepakt, alles past en heeft zn eigen plekje…) vraagt die dame: “heeft u ook elektronische apparatuur mee”… Uuuuh, nou, uuuh ja… iPad, Laptop, Camera, iPhone (ik kan er een gezin uit een 3e wereldland een jaar van voeren zeg maar… #schaam). “Ja, dat moet er dus ALLEMAAL uit”…  fak! Hele tas dus weer leeggehaald!! Daaaaag mooie indeling, helloooow chaos! Zucht… dan is de trein toch makkelijker.

Gelukkig was ik niet de enige… Het geeft wel een soort van bonding met andere incheckers. Net als buschauffeurs en motorrijders naar elkaar zwaaien, knik je even naar je mede douane-slachtoffers.

En dan sta je ineens op internationale grond… Tussen allemaal mooie winkeltjes! Shoppeeeen! Oh nee, wacht, dit is pas dag 1, of nog niet eens eigenlijk, hou je in! Slechts een externe harde schijf gekocht, om aaaal die foto’s die ik ga maken op te slaan. En daarna on to the Starbucks!

See Buy Fly - Starbucks - tripsthroughtheworld

See Buy Fly – Starbucks

Om 20u is het tijd om in de rij voor het boarden te gaan staan. Natuurlijk mogen de business-classers en de mindervaliden eerst. Daarnaast is er schijnbaar iets mis met het  tickets van een van mijn medepassagiers en duurt het nog iets langer voordat we eindelijk het vliegtuig in mogen. Vlucht gaat prima! Omdat je laat vliegt is het al donker buiten en zie je alle steden mooi verlicht! Jammer genoeg geen foto van kunnen maken, maar jullie kunnen het je vast inbeelden, en anders: Google weet ook veel. 😉

Zoals jullie in een van de eerste alinea’s hebben kunnen lezen heb ik heel handig een stoel lekker vooraan gekozen, rij 4 bij het raam, direct achter de business-classers. Dacht ik… ja, dat rij 4 bij het raam klopt wel, alleen dat handig viel wat tegen. Die eerste rij is namelijk ook voor de wat minder valide mensen, en die gaan dus als laatste het vliegtuig uit!! FAK! Uiteindelijk als een van de laatste het  tuig uit.

Gelukkig werden we per shuttlebus naar de terminal gebracht, dus moest iedereen alsnog wachten. En dan denk je… shuttlebus, het zal wel ver zijn vanaf de landingsbaan naar de terminal. Maar neeeeeeee, ik denk nog geen 100m!! De bus start, draait om en tadaaaaa!! je staat in de aankomst hal. Het heeft nog langer geduurd om alle mensen in te laden, dan om te rijden. Maar het zal wel een reden hebben. (loslopende mensen op een baan waar vliegtuigen rijden misschien?)

En dan is het wachten op de bagage…

Wachten op de bagage

Wachten op de bagage

Half uur later sta ik met mijn koffer bij de taxistandplaats. Vraag netjes wat de prijs is; fixed price van 23,00! Hoe relaxt! De taxichauffeurs zijn in Italie net als die in Nederland; lekker hard rijden, gebruik maken van twee rijbanen tegelijk (huh, staan er lijnen op de weg?) en lekker bellen in de auto (nee, ook hier niet hands-free). Lekker vertrouwd dus!

Rond 23.15 kom ik aan bij het hotel. Even inchecken (nachtreceptionist is tegelijk met mij jarig! dat schept al een band). Ik mag op de 5e slapen. Als de deur van de lift opengaat schrik ik wel even van de grote van de lift… of eigenlijk kleinte… Het is echt een iniminiliftje! Niet qua hoogte, maar als ik tegen een kant sta, kan ik net aan mijn arm strekken en raak dan de andere kant al, en dat dus rondom. Een soort kistje dus. Misschien toch maar wat vaker met de trap.

De kamer is prima! Niet groot, maar met goeie airco (brrrr) en toch nog een klein balkonnetje!! Yesss. En dat is nog niet het beste… het uitzicht is super!! Ik kijk uit over heel Florence met de Duomo als middenpunt. Super! Morgen maar echt van genieten.

Uitzicht Florence vanuit hotel

Uitzicht Florence

Nu een beetje uitpakken en dan op een oor. Dat reizen is vermoeiend!

Fino a domani!

Ciao & Bacio

S.

 

4 reacties

 1. Selena

  Hahah wat een heerlijk bericht kan niet wachten op de volgende. Lekker genieten moppie

  • Sanderijn

   He mop!

   Het is echt heerlijk! Een aanrader voor jou en RoRo!
   Volgend jaar maar op de planning zetten? :0)

   Kus!

 2. Els

  Hi Sanderijn

  Je bent dus veilig aangekomen! Das mooi.
  Ik geniet van je bericht, meid meid wat heb je een heerlijke manier van schrijven. Je zou er een boek van kunnen maken.
  Whaha en dat bij de douane had ik vroeger nou altijd!. Zo goud eerlijk als ik ben, maar ook snel zenuwachtig ( verdacht dus!) pikten ze mij er altijd uit! Toen snapte ik er niks van, ik was toch lief en aardig enzo. Maar nu achteraf weet ik dus waarom ze juist mij eruit pikte. en ik me toen ook nog schamen voor mijn stinkstokken en vieze onderbroeken enzo. Alsof een ander dat wel schoon houd. whaha

  Tja joh en wat je over die nieuwe manier van inchecken en zo al schrijft, ik mag toch hopen dat als ik nog eens een keer ga vliegen dat ze de ouderwetse manier erin houden. Al was het alleen al speciaal voor mij hihi.

  Als het goed is heb je er nu 2 dagen opzitten aldaar.
  Ben benieuwd naar de mooie kleding, het heerlijke eten en de goddelijke mannen!
  Vertel vertel…….
  Nou meid geniet met volle teugen!
  Groetjes buuffie Els

 3. Els

  P.S.
  Inmiddels 2 dagen verder, ben ik wel benieuwd naar het heerlijke Italiaanse eten, de mooie kleding en uiteraard naar de Goddelijke mannen whahaha
  Doei doei