Mac and Cheese

Je kent het vast wel: Macaroni met kaas, oftewel Mac and Cheese. In America een van de meest gegeten “gerechten”, vooral door kinderen. En dan niet zoals wij ‘m kennen, met gehakt, groenten, met een klein beetje geraspte kaas erover en dan uit de oven. Nee de èchte Mac and Cheese is macaroni met alleen kaas, heul veul kaas.

Gelukkig heeft het culinaire team van Marley Spoon een stuk gezondere, maar ook heerlijke versie gecreëerd. En deze zat in mijn box van een paar weken terug. Natuurlijk óók met pasta en kaas, maar aangevuld met broccoli en champignons. Wat deze versie (o.a.) zo lekker maakt, is het roosteren van de groenten vooraf. Ik ben dol op gestoomde broccoli, maar uit de oven is een hele fijne variatie!

Recept:

Amerikaanse Mac & Cheese
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
2 personen 10 minuten
Kook Tijd
40 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 10 minuten
Kook Tijd
40 minuten
Amerikaanse Mac & Cheese
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
2 personen 10 minuten
Kook Tijd
40 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 10 minuten
Kook Tijd
40 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. 1. Pasta koken Heteluchtoven voorverwarmen op 200C. In grote kookpan ruim water met snuf zout aan de kook brengen. Zodra het water kookt, 2/3 van de pasta in ca. 5 minuten net beetgaar koken. Dan water afgieten en in zeef laten uitlekken
  2. 2. Groenten voorbereiden Ondertussen broccoli in ca. 3cm grote roosjes snijden, dan stronk schillen en in zo dun mogelijke schijfjes snijden. Champignons halveren. Als champignons erg groot zijn, in vieren snijden.
  3. 3. Groenten roosteren Groenten op bakplaat met bakpapier leggen, met 2el olie, BBQ kruidenmix, snuf zout en peper vermengen. Groenten in ca. 15 minuten in oven bakken totdat de broccoli beetgaar is.
  4. 4. Saus bereiden In pasta-kookpan 1 el meel met 2el olijfolie verwarmen, dan met melk en ca. 200 ml water afblussen. Dan mosterd toevoegen en goed vermengen. Saus koken totdat deze goed is ingedikt. Dan saus van het vuur nemen en met zout en peper kruiden.
  5. 5. Ingrediënten vermengen Oven op grillstand zetten. Pasta en kaas aan saus toevoegen, geheel goed vermengen. Dan gelijkmatig over ovenschaal verdelen. Dan groenten over pasta verdelen.
  6. 6. Ovenschotel bakken Paneermeel over groenten verdelen. Ovenschaal ca. 5-10 minuten in oven goudbruin bakken
Deel dit Recept
 

 

 

Marley Spoon

Wil jij Marley Spoon een keer gratis proberen? Ik mag een gratis box weggeven! Schrijf je in voor mijn blog via onderstaande link en stuur een mailtje naar sanderijn@tripsthroughtheworld.nl.


 

Of meld je aan via de website van Marley Spoon, bereikbaar via onderstaande knop:

Marley Spoon