Story:

Het is de 2563 (26th Century Fox 😏), mensen, robots en cybogs leven met elkaar en verder is de wereld een grote tufuszooi sinds “The Fall”.
Cyborg dokter Dyson Ido vindt op de stort een vrouwelijke cyborg waarvan de hersens nog volledig in takt zijn. Hij lapt haar op en noemt haar “Alita”. Alita heeft geen enkele herinneringen meer, maar komt er al snel achter dat ze in haar verleden wel iets met vechten heeft gedaan. Want dat kan ze verdomde goed.

Alita raakt bevriend met Hugo, een 21-Jump-Street-Johnny-Depp-achtige semi-badboy. Leert over motorball en vestigt de aandacht van boef Vector op zich. En terwijl ze zich probeert te herinneren waarom ze nou zo goed is in dat vechtkunstje, wordt ze verliefd en moet ze ook haar nieuwe familie en vrienden even beschermen.

Extra:

De film lag al sinds 1999 klaar om gemaakt te worden. Het is gebaseerd op de Manga van Yukito Koshiro. James Cameron wilde deze film al een tijd maken, maar door tijdgebrek (door oa een klein succesje genaamd Avatar) kwam het er niet van. En dus schakelde hij Robert Rodriquez (van oa Sin City) in om het werk te doen. Maar hij bleef er wel bij betrokken.

Review:

Ik ken de Manga niet. Maar heb even gegoogeld en zie er zeker gelijkenissen mee. Dus da’s punt 1. Dat je door de invloed van James C. wel iets spectaculairs mag verwachten, wil niet zeggen dat dat ook gebeurt. Maar gelukkig wel! Het zit zo supermooi in elkaar! Het scheelt denk ik wel dat het hele gebeuren op een set is gemaakt en dat actrice Rosa Salazar met een speciaal pak tussen de rest van de cast stond ipv in een lege ruimte voor een green screen.
De film is dus mooi, spannend, tikkeltje romantisch en ook best zielig. Maar kijkt heerlijk weg! Ga dus vooral!! En dan het liefst in n IMAX 3d ofzo. Dat maakt de ervaring nog toffer.
Geen minpuntje? Ach, het is soms een tikkeltje puberaal door de verliefdheid van Alita en Hugo. Maar daar moet je ff doorheen kijken.

Leuk feitje:

er zit een Nederlands tintje aan. De filmmuziek is gemaakt door niemand minder dan “onze eigen” Junkie XL. •

Hebben jullie ‘m al gezien? Zo ja, wat vond je ervan? Zo nee; move je ass naar de bios!