Mijn tweede 30 minutes uitdaging is de Tomatensoep met Croutons, en is wel wat makkelijker te volgen dan deze Filotaart met spinazie & Feta. Het is zelfs binnen 30 minuten gelukt!

Nou is tomatensoep natuurlijk ook niet echt iets waar heel veel mis mee kan gaan. Bij de meeste mensen dan. Maar bij mij, met mijn twee linker kookhanden zal het je verbazen dat ik een gebakken ei nog kan laten mislukken. Dus spannend is het altijd als ik met pannen, ovenschalen en het gasfornuis aan de slag ga.

Tomatensoep

Vroeger, als nog kleiner S-je, was ik helemaal niet zo dol op tomatensoep. Bij mij stond champignonnensoep altijd bovenaan het soeplijstje. Tomatensoep lustte ik wel, maar was er niet dol op (er is (helaas) weinig wat ik niet lust…). Maar tegenwoordig vind ik het een heerlijk en snel maaltje. Lekker met n stukje brood met aioli (dat kan eigenlijk overal bij).

Dus uit het receptenboek van Jamie was de keus ook snel gemaakt.

Recept:

Tomatensoep
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 5 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 5 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Tomatensoep
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 5 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 5 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Extra benodigdheden
Porties: personen
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten en andere spullen klaar. Verhit de oven op 220 C en zet een grote pan op laag vuur. Zet het standaardmes in de keukenmachine
  2. Tre de tomaatjes van de takken, maar laat wel een paar blaadjes zitten. Snijd de grote tomaten in kwarten en leg ze allemaal in een braadslede. Sprenkel er een flinke scheut olijfolie over en strooi er zout en peper op.
  3. Snijd de Spaanse peper doormidden, haal de zaadjes eruit en leg de helften bij de tomaten in de braadslede. Pers er de gepelde tenen knoflook bij. Hussel alleseven vlug door elkaar en zet 12 tot 15 minuten boven in de hete oven.
  4. Pel de uien, hak ze in grove stukken en doe ze met een scheut olijfolie en een snufje zout in de hete pan. Draai het vuur iets hoger en laat de uien zacht worden terwijl je regelmatig roert.
  5. Roer de balsamicoazijn door de uien en laat het vocht verdampen en inkoken.
  6. Haal de braadslede met de tomaten uit de oven en kieper de hele boel bij de uien in de pan.
  7. Schenk de groenten in de pan heel voorzichtig, in 2 porties, in de keukenmachine. Doe er het grootste deel van de basilicum bij, leg de deksel op de kom, wikkel er voor de zekerheid een theedoek om en hak tot een vrij grove consistentie.
  8. Schenk de eerste portie van het groentemengsel tussendoor in een grote pan of soepterrine en hak de tweede portie.
  9. Roer de soep goed door, voeg naar smaak zout en peper toe en garneer hem met een lepel creme fraiche, een paar blaadjes basilicum en een scheutje extra vierge olijfolie.
Croutons
  1. Scheur het brood in 8 gelijke stukken en leg die in een andere braadslede. Sprenkel er een flinke scheut olijfolie over en een snufje zout en zet het brood onderin de oven.
  2. Laat de croutons in de oven staan tot ze mooi goudbruin en lekker krokant zijn. Zet de oven uit, maar laat de croutons wel staan om ze warm te houden.
  3. Serveer de soep met de croutons.
Deel dit Recept
 

 

 

Ook de recepten van Jamie Oliver uitproberen? Koop het boek 30 minuten bij Bol.com:

30 Minuten bij Bol

 

 

30M - Tomatensoep met croutons
Makkelijk te maken
Lekker
Gezond
4.2Oordeel